Objavljene fotografije aviona u kojem je bio Emiliano Sala, pronađeno i jedno tijelo

Na dnu mora

Objavljene fotografije aviona u kojem je bio Emiliano Sala, pronađeno i jedno tijelo · Udarna vijest

Endin Čaušević

Istraga za avionom u kojem je bio Emiliano Sala jučer je dobila veliki napredak nakon što je na dnu mora pronađena olupina.

Porodica argentinskog napadača potvrdila je da se radi o avionu u kojem je bio Sala, a istraga se nastavila i danas. Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije olupine aviona koja se nalazi na dnu mora u Engleskom kanalu.

Istražitelji su potvrdili da je u avionu pronađeno i jedno tijelo, ali još uvijek se na zna da li se radi o Emilianu Sali ili pilotu Davidu Ibbotsonu. Više informacija o tome bit će poznato veoma brzo, a u blizini su i članovi Saline porodice u slučaju da budu trebali identifikovati pronađeno tijelo.

Niko još uvijek ne zna zašto se srušio avion u kojem je bio Emiliano Sala

ala je prije dvije sedmice potpisao za Cardiff, ali se vratio u Nantes kako bi se oprostio od svojih saigrača. Na povratku za Vels avion je nestao s radara i odmah se počelo sumnjati da se srušio. Zvanična istraga trajala je nekoliko dana, no prekinuta je nakon što nije pronađen nikakav trag.

Ipak, porodica Emiliana Sale je nakon toga uspjela nekako da prikupi oko 300.000 eura za nastavak istrage u kojoj je korištena i podmornica. Nakon gotovo sedam dana nove istrage sinoć su objavljene informacije da je na dnu mora pronađena olupina aviona.

Istraga oko pada aviona traje punom parom, no istražitelji su potvrdili da imaju velikih problema. Naime, oni nikako ne mogu da shvate zbog čega se avion srušio jer je prije polijetanja bio pregledan. Nadaju se da će crna kutija otkriti ove tajne, te će vjerovatna biti i ključna u svemu tome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tačna lokacija gdje se nalazi olupina aviona nije objavljena, no potvrđeno je da se nalazi na dubini od 200 do 400 metara. U narednim danima će se raditi na tome da se avion nekako izvuče kako bi se pokušalo zaključiti zbog čega se srušio. Navodno, istražitelji ostavljaju mogućnost da tijela budu pronađena ispod ili u blizini olupine aviona.

"Olupina se nalazi na dnu mora, ali većina je tu. Postoji mogućnost da pronađemo tijela u blizini, ali to su stvari o kojima se sada može samo nagađati. U narednim danima ćemo imati zadatak da izvučemo ovu olupinu na površinu", poručili su istražitelji.

Top Komentari

Zmajbosnjacki9295
Dabogda dodik laktasenko zajaho takav jedan avion i nikad se vratijo u laktase
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi