Šest golova u Sevilli i jubilarni 50. hat-trick Lionela Messija!

Barcelona ostvarila bitnu pobjedu

Šest golova u Sevilli i jubilarni 50. hat-trick Lionela Messija!

Edmir Škorić

U sjajnom meču Sevilla je dva puta vodila protiv Barcelone, ali je na kraju poražena s 4:2.

Mogla je Sevilla daleko bolje proći i ko zna šta bi bilo u ovom meču da nije bilo Messija u timu Barcelone. No, koliko god je nogomet timski sport, teško je zamisliti Barcelonu bez čarobnjaka iz Rosarija.

Viđeno je čak pet golova u Sevilli, mada nije bilo pretjernao puno šansi. Sve ozbiljnije što se napravilo na kraju je pretvoreno u pogodak.

Domaćin je poveo golom Navasa u 22. minuti, no samo četiri minute kasnije majstorija Messija i još jedan gol za pamćenje.

U 42. minuti novi gol za Sevillu, Mercado je matirao Ter Stegena, a u nastavak Barca ulazi s dvije promjene, pošto su Dembele i Roberto zamijenili Vidala i Semeda.

Messi u 67. minuti novim golom vraća Barci početni rezultat, da bi pet minuta prije kraja meča pokazao još jednom svoje nogometno umijeće, pa je zabio gol za veliku pobejdu katalonskog diva. Sve je ovjerio Suarez u nadoknadi nakon lijepe akcije.

Nakon ove pobjede Barcelona je otišla na +10 u odnosu na Atletico i 12 u odnosu na Real, ali madridski timovi imaju utakmicu manje. Sevilla je tek peta sa 37 bodova i ovim porazom je i Liga prvaka sve dalje Andalužanima. Zanimljivo, između njih i Barce, Atletica i Reala nalazi se Getafe, koji ima 39 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Izvještaj ćemo zaključiti informacijom da je ovo bio Messijev 50. hat-trick u karijeri, od čega ih je 44. upisao u dresu Barcelone, a šest u dresu Argentine.

La Liga, 25. kolo:
Sevilla - Barcelona 2:4 (Navas 22, Mercado 42/ Messi 26, 67, 85, Suarez 93)

Top Komentari

Seva1956
Ko je sa druge planete ? =MESI ! Ko je najbolji na svjetu ? =MESI ! Ko je bolji od Ronalda ? =MESI ! Ko je najbolji odkako se fudbal igra ? =MEEESSSIIIIIII !!!
3 11
Alkma
Naj bolji svih vremena MESSI
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi