Bale je ljut kao ris, a znate li zašto?
Velšaninu nije lako - ogovaraju ga saigrači, zvižde mu navijači, trener ga drži na klupi...

Iza svega stoje dva saigrača

Bale je ljut kao ris, a znate li zašto?

Edmir Škorić

Gareth Bale je u nedjelju kao rezervista donio Real Madridu pobjedu na gostovanju kod Levantea (2:1).

Bale je počeo meč na klupi, a prilikom zagrijavanja je bilo evidentno da velški reprezentativac ima određene probleme. Djelovao je ljutito i nesretno, čak je zagrijavanje 'skratio, nezadovoljno je otišao na klupu, a na kraju ga je Santiago Solari ipak ubacio u igru.

Isplatilo se, pošto je Bale, doduše iz penala, pogodio za bitna tri boda Kraljeva. Nakon gola, Bale je odbio da se rukuje s Lucasom Vazquezom. Nije u biti Vazquez ništa skrivio i Bale nema ništa protiv njega, samo je bio prvi u blizini Velšanina koji je na prvu odbio da se raduje, a onda je pozdravio Casemira, Modrića...

Ipak, Bale nema ništa protiv Vazqueza, a pogodilo ga je ono što je o njemu nedavno govorio golman Reala Thibaut Courtois, koji je otkrio da Bale ne večera sa ostatkom ekipe, dok je Marcelo recimo rekao da je glupo što Bale nije za šest godina naučio španski jezik.

Bale je uznemiren zbog onoga što on smatra stalnim žrtvovanjem njega u Španiji i nije sretan zbog načina na koji je nekoliko timskih kolega potaknulo taj anti-bale osjećaj, prvenstveno zbog tih izjava u medijima.

Katalonski mediji naravno pišu o lošoj atmosferi Reala, kako je Bale razorio svlačionicu, a to sve samo nekoliko dana pred dva El Clasica, jedan u Kupu kralja, drugi u prvenstvu.

Dakle, izjave Courtoisa i Marcela su pogodile Balea, to ga čini bijesnim, kao i česte kritike navijača, koji su mu zviždali.

Marcelo: Bale je za šest godina u Španiji samo naučio reći 'zdravo' i 'dobro vino'

Gareth Bale je 2013. godine prešao iz Tottenhama u Real Madrid, ali čini se da ni nakon šest godina nije potrudio da nauči španski jezik.

Njegov saigrač Marcelo je za špansku Marcu dao intervju u kojem se dotaka o mnogih stvari, između ostalog je rekao kako Bale i dalje priča samo engleski.

"Nemam nikog pored sebe. Tu je Bale, ali Bale priča samo engleski. S njim komuniciramo gestikulacijama, jedino što razumije su pozdravi i dobro vino", rekao je Marcelo.

Ova vijest dolazi uz sve veću zabrinutost oko Baleove budućnosti u Madridu, a Velšanin kaže kako je sretan u Realu iako su navijači nezadovoljni njegovim igrama.

Gareth Bale je nedavno postigao svoj 100. gol za Real Madrid, ali njegova budućnost je neizvjesna jer još uvijek nije popunio prazninu koja je ostala nakon što je Cristiano Ronaldo prešao u Juventus.

Nedavno su španski mediji tvrdili da se Baleova osobnost ne uklapa dobro s ostatkom ekipe u klubu. Ako Bale ne govori španski, onda je jasno zašto se ne može uklopiti zajedno s ekipom i zašto ne mogu naći zajednički jezik na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Spominjalo se da bi se mogao vratiti u Premier ligu, a Manchester United je prema navodima nekih medija zainteresovan da ga dovede u svoje redove.

Top Komentari

Alkma
Jebi ga glup frajer ne moze da nauci volio bi i on da moze ali nece mu spanski jezik u glavu
1 0
Ale23
Naslov je smijesan!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije