Izabran najbolji tim dosadašnjeg dijela Serije A: Ronaldo bijesan, Pjanić vrlo sretan

OPTA izabrala najboljih 11

Izabran najbolji tim dosadašnjeg dijela Serije A: Ronaldo bijesan, Pjanić vrlo sretan

Agencija za fudbalsku statistiku OPTA izabrala je najbolji sastav dosadašnjeg dijela Serije A, a u njemu nema Cristiana Ronalda.

Podsjetimo, Portugalac od prelaska iz Real Madrida u Juventus igra zaista fantastično te je trenutno prvi strijelac lige sa 19 postignutih golova.

Ipak, to mu nije bilo dovoljno da se nađe u idealnom timu dosadašnjeg dijela italijanskog šampionata obzirom da očigledno prema podacima OPTA-e nije najbolji napadač lige.

Ova agencija je u tim uvrstila bh. reprezentativca Miralema Pjanića koji je zauzeo svoje mjesto u veznom redu. Inače, osim Ronalda u timu nema zvijezda kao što su Paulo Dybala, Mauro Icardi ili Kalidou Koulibaly.

Na golu je Samir Handanovič iz Intera, a u odbrani su Alex Sandro, Škriniar, Acerbi i Cancelo. U veznom redu je mjesto uz Pjanića našao i dvojac Napolija Fabian Ruiz i Allan. Kada je u pitanju napad, tu igraju Gomez iz Atalante, Stephan El Shaarawy iz Rome i napadač Milana Krzysztof Piątek.

Kako to izgleda formacijski, možete pogledati ispod teksta:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

LOLLOL
Bazirano je na njihovoj statistici imbecilu fanoboy Lendo, ne na mišljenju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi