Claudio Ranieri novi trener Rome!

Danas službena potvrda

Claudio Ranieri novi trener Rome!

Midhat Šljivak

Roma je jučer ostala bez trenera nakon što je otkaz uručen Eusebiju Di Francescu.

Njegova zamjena je već stigla u Rim. To je iskusni stručnjak Claudio Ranieri, koji je nedavno dobio otkaz na menadžerskoj poziciji u Fulhamu.

Ranieri je uočen na rimskom aeordromu jutros. Danas će obaviti razgovore sa rukovodstvom Rome i tokom dana bi trebao biti potvrđen kao novi trener Vučice.

Iskusni 67-godišnji stručnjak će imati ulogu privremenog trenera, a rezultati će odlučiti da li će i u narednoj sezoni raditi kao trener ovog tima.

Ovo će Ranieriju biti drugi mandat u rimskoj ekipi. Prethodno je Romu vodio od septembra 2009. do februara 2011. godine imao je veoma dobre rezultate.

U prvoj sezoni je umalo došao i do naslova prvaka. Međutim, Jose Mourinho i Inter su ipak bili uspješniji i za dva boda su pobjegli Vučici.

Ranieri je u prethodne tri godine radio u Leicesteru, Nantesu i Fulhamu, a ranije je vodio velikane poput Intera, Juventusa, Chelseaja, Atletico Madrida.

Monchi napustio Romu!

Monchi od danas više nije sportski direktor Rome.

Nakon što je jučer otkaz dobio trener Eusebio Di Francesco, sportski direktor Monchi je odlučio da napusti ovu funkciju, a rukovodstvo kluba mu je izašlo u susret i ugovor je raskinut.

Pretpostavlja se da će Monchi ubrzo na novi posao. On će postati sportski direktor londonskog Arsenala i to bi se uskoro trebalo potvrditi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Španac će sa Arsenalom potpisati trogodišnji ugovor, a već se špekuliše o njegovim nasljednicima na ovoj poziciji.

Rukovodstvo rimskog tima na ovoj poziciji želi duo iz Sampdoorije Walter Sabatini - Carlo Osti, a u međuvremenu će ovu funkciju obnašati Ricky Massara i Federico Balzaretti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haroni
Ko god da je, nemoze bit gori od Di Francesca......U stvari moze.....Mourinho
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi