Sarajevo poraženo na Koševu

Musemić: Možemo govoriti o krizi igre

Admin Čaušević

Sarajevo je izgubilo u derbiju 24. kola Premijer lige. Zrinjski je slavio minimalnim rezultatom.

Husref Musemić je razloge poraza svog tima pronašao u većoj borbenosti protivničkih igrača.

"Krenuli smo bojažljivo, igrači su igrali pod dozom straha da se ne desi ovo što se desilo, u prvom poluvremenu smo imali nekoliko šansi, imali smo loš protok lopte, slaba organizacija, bilo je to jalovo, primili smo taj gol, napadali smo, ali nismo uspjeli zabiti, čestitamo Zrinjskom na pobjedu, mislim da su bili borbeniji, vidjet ćemo šta dalje", rekao je trener Sarajeva.

"Imamo šest bodova prednosti, ali smo imali 11, tako da se i to može istopiti u dvije utakmice, imamo još uvijek prednost, imamo teških utakmica, šta je tu je, kad smo dobrom serijom napravili prednost, možemo si u narednim utakmicama ponovo dići."

Priznao je Musemić da Amar Rahmanović ne pruža igre kakve se od njega očekuju.

"Rahman je već dugo van forme, bio je na pripremama dobar, ali se povrijedio, pauza je ostavila na njega traga, ali nije ni u približnoj formi kakvoj je bio. Ahmetović je odigrao solidno prethodne dvije utakmice, ali nije to na njegovom nivou".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Sarajeva je naglasio da sada njegovi izabranici trebaju pokazati karakter.

"Igrači trebaju pokazati karakter, da je toga bilo u ove dvije utakmice, možda bi rezultati bili drugačiji. Dvije utakmice nismo zabili gola, izgubili smo pet bodova, možemo govoriti o krizi igre".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Romario 77
Bravo Husrefe igraca za kojeg znas da je van forme stavljas u startnu postavu. Nisam neki fudbalski znalac al obicno kazu mora zasluziti zalaganjem startnu postavu.
4 0
Dzebra2019
Pandemija!!!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi