Guardiola šokirao prisutne novinare pred revanš s Tottenhamom

"Nisam došao osvojiti Ligu prvaka"

Guardiola šokirao prisutne novinare pred revanš s Tottenhamom

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola iznenadio je novinare danas na press konferenciji uoči revanša s Tottenhamom.

City sutra navečer na Etihadu dočekuje Tottenham nakon što je u prvom meču poražen s 1:0. Pritisak je na Građanima, no Guardiola tvrdi:

"Nisam došao ovdje da osvojim Ligu prvaka, već da moj tim igra kao što je igrao prethodnih 20 mjeseci", kazao je Guardiola, a onda dao najavu za duel s Tottenhamom.

"Neće biti slično kao u prvom meču. Morat ćemo da postignemo golove. Igramo kod kuće i moramo stvoriti dobru atmosferu i imati lijep ambijent, ali i igrati lijepo".

Na pitanje da li je obaveza osvojiti titulu, Guardiola se našalio i rekao da ga je predsjednik zamolio da osvoji titulu tri puta zaredom.

"Obožavam ove izazove, to je moja želja (osvojiti Ligu šampiona), ali u fudbalu gubite više nego što ste pobijedili i pokušavam dati najbolje od sebe", poručio je Pep.

Guardiola nije želeo da razmišlja o eventualnom finalu sa Barcelonom, ali je rekao da će u utorak gledati Barselona - Manchester Utd umjesto Juventus - Ajax.

To malo i čudi, budući da će Cityju ako prođe u polufinale rival biti pobjednik upravo duela Juventus i Ajax.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pep je za kraj rekao da su svi igrači spremni, da će mu na raspolaganje biti i Brazilac Fernandinho, koji je zbog povrede propustio duel s Crystal Palaceom.

Top Komentari

cako
Prca ih Pep! :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije