Amar Osim: Svi smo razočarani, imamo manje bodova nego što smo planirali

Pred duel sa Krupom

Amar Osim: Svi smo razočarani, imamo manje bodova nego što smo planirali

Samir Mlaćo

Nakon poraza u Mostaru, pred nogometašima Željezničara su dvije domaće utakmice. Prvo će sutra ugostiti Krupu, a zatim već u srijedu Široki Brijeg.

Plavi vjeruju u u šest bodova s kojima bi trasirali put ka izlasku u Europu. Ipak, svjesni su da neće biti nimalo lako s obzirom da je Krupa povratkom Slobodana Starčevia zaigrala mnogo bolje.

Tim povodom danas su se u Plavom salonu okupljenim novinarima obratili šef struke Amar Osim i nogometaš Damir Sadiković.

"Očekujem pobjedu. Računamo na sav igrački kadar, po prvi put ove sezone. Promjena u sastavu će biti. Razumijem razočarenje, svi smo razočarani rezultatima. Imamo manje bodova nego što smo planirali. Najmanje tri...", kazao je Osim na početku press konferencije, pa nastavio.

"Nadamo se da ćemo sami o sebi ovisiti, a ne da čekamo kikseve drugih. Očigledno da dijelovi utamice u kojima igramo kako treba nisu dovoljni za dobar rezultat. Nismo u stanju ostvariti korist u periodima dobre igre, a u periodima loše igre smo redovno kažnjavani".

Prokomentarisao je i Krupu.

"Dali su više golova u zadnjoj utakmici nego mi u sedam naših. Dovoljan je taj komentar".

O stanju u ekipi.

"Treba im pružiti podršku. I navijači i svi ostali. Mislim da ova ekipa ima snage za puno bolje igre. Nisu se poklopile stvari za neki kontinuitet. Nastavljamo bolje raditi".

Susret sa Krupom je prokomentarisao i Damir Sadiković koji bi trebao startati i u subotu.

"Počeo sam prvi put meč u Mostaru. Nismo dozvolili Zrinjskom da se razmaše, imali smo šanse, a zatim dobijamo gol iz prekida i to je bio šamar. Igre nije bilo u drugom dijelu".

Prokomentarisao je i prozivke navijača.

"Pričamo i o njima, naravno, u svlačionici. Rezultati su takvi i to je to".

Za kraj novinari su Osima pitali i o mogućoj izgradnji trening kampa FK Željezničar.

"Osjetili smo dobro volju od ljudi s kojima smo pričali. Neke stvari se moraju napraviti prije toga. Nije to baš tako lako, ali učinjen je prvi korak i nema razloga da ta priča ne ide dalje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Željezničara i Krupe igra se u subotu sa početkom u 20 sati.


Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Portugalac
Hmmm, pa valjda i Siroki zeli trece mjesto. Zeljo ce morati dobro potegnuti da ih pobijedi. Zelim Zelji da to ostvari.
4 0
Metropoljac
Biće bolje
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti