Zanimljiva fotografija iz Kerepa: S koliko metara se izvodi jedanaesterac?

Čini se da nije na propisanoj udaljenosti?

Zanimljiva fotografija iz Kerepa: S koliko metara se izvodi jedanaesterac?

Edmir Škorić

Veliku pažnju izazvao je jučerašnji općinski derbi između Slobode i Omladinca u Kerepu.

Mnogi Gradačačani su na stadionu u Kerepu prisustvovali uzbudljivoj nogometnoj predstavi, a prema nekim procjenama na 'tribinama' je bilo više od 1.000 gledatelja, što je nezamislivo za duel niželigaša u okviru Kantonalne lige Tuzlanskog kantona.

Sloboda je slavila s 3:1 i preuzela vrh tabele, ali gosti iz Mionice tvrde da su u Kerepu imali veliku pomoć sudija, pa je tako dosuđen i jedan kontroverzan penal.

No, još je kontroverznija situacija koja se može vidjeti na fotografiji koju nam je poslao jedan čitatelj.

Dok se igrač domaće Slobode priprema izvesti penal, čini se da je bijela tačka na nepropisanoj udaljenosti. Iako bi lopta trebala biti "na kreču" 11 metara od linije gola, čini se da to u Kerepu nije slučaj.

Kada se uzme u obzir da je šesnaesterac dug 16,46 metara, te sami razmak linija od peterca do šesnaesterca, dolazi se do zaključka da je lopta postavljena "koji metar" bliže golu nego što bi trebalo.

Priča o "skraćenom penalu" u Kerepu nije nova, ali svakako bi trebalo da se neko pozabavi tim pitanjem i da možda konačno jedanaesterac bude udarac s 11, a ne sa 10, 9 ili čak i manje metara.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Kako god, penal u Kerepu, barem na ovoj strani terena, djeluje kao zicer i skoro nemoguće ga je promašiti.

Top Komentari

Klose
Taj omladinac igra?? Zar oni nisu pod stecajem????
0 0
kikimusampa
Keretnjak xD
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi