Krpić: Svaki dres je "težak", pa tako i Željin, ali ako daješ sve od sebe problema ne može biti

Prvi topnik Premijer lige za SportSport.ba

Krpić: Svaki dres je "težak", pa tako i Željin, ali ako daješ sve od sebe problema ne može biti

Edmir Škorić

Na Grbavici ne pamte težu i turbulentniju sezonu, ali na kraju je Željezničar ipak uspio da završi na četvrtom mjestu i, ako ne stignu neke šokantne vijesti od Drugostepene komisije za licenciranje, Plavi će igrati u Evropi.

Pobjedom nad Tuzla Cityjem (3:0) na Tušnju je jučer Željo okončao ovu mukotrpnu sezonu. Iako je tim Amara Osima imao dosta problema u drugom dijelu sezone, došao je do cilja.

Važnu ulogu u svemu imao je i Sulejman Krpić, koji je postigao 16 pogodaka i tako se krunisao u najboljeg strijelca Premijer lige, pošto je napadača Sarajeva Mersudina Ahmetovića ostavio na 14 golova.

Na kraju, sezona za Želju može da se ocijeni kao uspješnom, a Krpićeva je, na individualnom niovu, skoro bila savršena.

"I prije dolaska u Želju cilj mi je bio da budem prvi strijelac lige. To je velika stvar za svakog napadača i to je svakome san. U ranijim izjavama sam govorio da ću svojim golovima i igrama pokazati zašto sam doveden u Želju. Mogoa sam još bolje, znam svoje kvalitete, ali bili smo dugo u nekoj krizi i hvala Bogu da je kraj sezone, pa ćemo malo neke stvari i zaboraviti i bit će negdje zapisani i dobri i loši rezultati", kazao je Krpić za SportSport.ba.

Od tih 16 pogodaka, da li bi neki posebno izdvojio? I šta ti znači biti kapiten ekipe?

"Svaki pogodak mi je drag i ne bi ni jedan izdvojio. Drago mi je da sam jučer postigoa gol na Tušnju nakon dugo vremena. Bio je prelijep osjećaj. Nije mala stvar biti kapiten ekipe. Dobio sam to priznanje i ulogu i uvijek sam nastojao da je što bolje odradim".

Dres Željezničara nije lako nositi?

"Borio sam se, bilo je i raznih problema... Svaki je dres teško nositi. I Željin isto, ali ako živiš sportski i daješ sve od sebe onda nema problema. U životu uvijek moraš imati neki cilj. Nadam se da će Željo sljedeće sezone biti puno bolji nego ove".

Jesi li razmišljao o budućnosti, šta ako dođe dobra ponuda?

"Nadam se da će doći neka dobra ponuda koja će usrećiti i Želju i mene. Ima nekih poziva, ali sada tek počinje pauza, ljeto i transferi, ali najprije moram da se odmorim od svega. Naravno, hoću da klub bude zadovoljan, baš kao i ja, a o svemu odlučuje trener i uprava. Vidjet ćemo ubrzo sve".

Kako ti se čini Ermin Zec? Iako nije puno igrao, imao je ključnu ulogu u borbi za Evropu?

"Zec je klasa od igrača i to se odmah vidi. Žao mi je što nismo više igrali, ali možda i nastavimo, vidjet ćemo... Zec ima veliko i skustvo i osjećaj za gol, što nam je trebalo u nekim važnim momentima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poruka za navijače?

"Dosta puta smo ih razočarali ove sezone i evo ovom prilikom bih da im uputim veliko izvinjenje i da im se zahvalim na svemu", poručio je Krpić na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarHZ
mrš,seljačino,dao si 3.gol u drugom djelu Jebo tog najboljeg strijelac,opet Ahmet najbolji igrač lige
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi