Neymar na štakama došao u policijsku stanicu

Dao izjavu povodom optužbi za silovanje

Neymar na štakama došao u policijsku stanicu

Edmir Škorić
Teme:

Brazilska nogometna zvijezda Neymar boravila je u policijskoj stanici u Rio de Janeiru kako bi dala izjavu nakon optužbe za silovanje.

Neymar poriče da je silovao Najilu Trindande 15. maja u hotelu u Parizu, kako je ova djevojka prethodno izjavila. Ona tvrdi da je tražila od Neymara da prestane, a da je on svejedno želio da "ide do kraja".

"Kada sam ga pitala da li je ponio kondom, rekao mi je da nije. Zato sam mu rekla da se ništa neće desiti, ali on nije slušao, okrenuo se i nastavio sa činom. Rekla sam: 'Stani, stani, ne! Stani'. Ali on nije puno govorio, samo je nastavio", izjavila je Najila, pa nastavila:

"Samo želim pravdu. Pod traumama sam. Želim da plati za ono što je uradio."

U međuvremenu je Neymar doživio povredu u prijateljskom meču protiv Katara, ostao je bez sponzora kao što je MasterCard, Nike također planira da prekine ugovor... Napadač PSG-a danas je bio u policijskoj stanici kako bi dao izajvu. Došao je na štakama, a kasnije je pozdravio svoje fanove i zahvalio im se na podršci.

Njegova odvjetnica, Maira Fernandes, izjavila je za Reutersovu novinsku agenciju:

"Neymar je upravo dao izjavu. On je došao čim je stigao dati izjavu kako bi razjasnio sve što treba razjasniti. Apsolutno smo uvjereni da ćemo dokazati nevinost našeg klijenta ... Proces je bio temeljit, ali je dao sva objašnjenja koja su se trebala dati".

Govoreći na vratima policijske postaje, Neymar je rekao: "Cijenim podršku i sve poruke koje je svijet poslao, prijatelji, moji obožavatelji, da je svijet sa mnom. Želim vam se zahvaliti na dobrim željama".

Gospođa Trindade, koja je također iz Brazila, kaže da je upoznala Neymara na Instagramu. Ispričala je za SBT Brasil da je privukla nogmetaša i da je htjela imati seks s njim, te da su se odveli u Pariz i smjestili u hotel na njegov račun.

Kada je upoznala Neymara, rekla je da je "agresivan, potpuno drugačiji od dječaka kojeg sam upoznala kroz poruke".

Također se pojavio i video snimak koji pokazuje svađu Neymara i djevojke dok Brazilac leži u krevetu u hotelu 15. maja.

Neymar tvrdi da je samo žrtva prevarantice koja želi da iznudi novac.

Osim što se suočava s kaznom zatvora zbog navodnog silovanja ili nanošenja tjelesnih povreda, mogao bi odgovarati i za poruke i fotografije koje je u javnost pustio bez odobrenja djevojke koja mu je zagorčala život.

Top Komentari

m1987
Hoce kurva pare
3 0
Avayan
Nemar
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi