)
Emma i djeca bit će najveća žrtva Baleovog nemilosrdnog zarađivanja u Kini

Bit će udaljeni 9.000 kilometara

Emma i djeca bit će najveća žrtva Baleovog nemilosrdnog zarađivanja u Kini

Edmir Škorić

Bliži se kraj velikoj sagi oko odlaska Garetha Balea iz Real Madrida, a Velšanin će karijeru nastaviti u Kini.

Bale je navodno dogovorio trogodišnji ugovor s kineskim Jiangsu Suningom, a zarađivat će godišnje čak 22 miliona eura.

Odlazak Balea trebao bi biti olakšanje za sve u Realu, posebno za trenera Zinedinea Zidanea.

Tako će Bale nakon Španije imati još jedno životno iskustvo, mada ovaj put daleko teže. Slijedi mu odlazak u daleku Kinu, ali i imat će velikih problema.

Prije svega, teško je očekivati da će Bale moći da se adaptira na Kinu nakon što to nije uspijevao godinama živeći u Madridu.

Jezik će biti poseban problem, a njegovi rođaci otkrili su Mirroru da će mu biti teško i iz razloga što ne voli kinesku hranu.

No, ako Balea lično pitate, njemu sasvim sigurno najteže pada činjenica da mora da se odvoji od porodice. Bit će od supruge Emme i djece Albe, Nave i Axela odvojen čak 9.000 kilometara.

Porodica će ostati u Velsu, a Bale ide da zaradi ogroman novac igrajući za Jiangsu.

"To je sjajna prilika. Ima 30 godina i mora je iskoristiti. Porodica je žrtva koju mora da plati kako bi zaradio milione sedmično", kazao je jedan od Baleovih rođaka.

Top Komentari

TipsterXO
Sve pare na svijetu ne mogu platit da te ovakav šimpanza trpa
0 2
Rukometas
@TipsterXo, da ti ovaj "cimpanza" daje 100€ sedmicno, dopustio bi ti da i on tebi trpa. Ne znam sto komentarises ako ne znas nista lijepo napisati...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti