Dudić Rođenima vratio pobjednički duh: Naježio sam se, ali i bio ljubomoran na nogometaše

Četiri boda u dva kola skor je Dudića na klupi Veleža

Dudić Rođenima vratio pobjednički duh: Naježio sam se, ali i bio ljubomoran na nogometaše

Samir Mlaćo

U Mostaru je danas 35 stepeni, ali navijači Veleža lakše dišu. Rođeni su se vratili na pobjedničke staze nakon lošeg otvaranja sezone i tri vezana poraza.

Uprava Veleža bila je na velikom ispitu nakon domaćeg poraza od Čelika u trećem kolu, a odlazak Ibre Rahimića stvorio je i nemir među navijačima. Tražilo se pravo riješenje, špekulisalo se sa velikim brojem trenerskih imena, a izbor je na kraju pao na Feđu Dudića.

I nisu u Upravi Veleža pogriješili, čak naprotiv. Velež je u posljednje dvije utakmice sa Dudićem došao do četiri boda. Pored četiri boda, mnogo važnije od toga jeste da je ambiciozni stručnjak 'digao' ekipu koja je pucala po šavovima nakon tri kola.

Vratio je pobjednički duh, vjeruj nogometašima u vlastite kvalitete i jučer je Široki Brijeg bez ispaljenog metka pao na stadionu Rođeni.

"Prije svega pobjeda nad Širokim Brijegom će psihološki utjecati na nastavak prvenstva. Rekao sam momcima jutros u svlačionicu da je lijepo doći na trening poslije pobjede, no nema euforije i čvrsto smo na zemlji. Mi smo dobra ekipa kada smo svi sto posto unutra. Radna smo ekipa, nemamo vrhunskih pojedinaca koji će sami riješiti utakmicu, ali sa Širokim Brijegom smo pokazali da se možemo nositi i sa boljim ekipama. Momci sutra imaju slobodan dan, a već od utorka kreću pripreme za FK Sarajevo", kaže Dudić za SportSport.ba.

Dudić je došao u teškoj situaciji i mnogi su Veležu predviđali brodolom u eliti. No, on je bio veoma optimističan.

"U prva tri kola Velež je imao igru, prilike, ali nedostajali su bodovi. Sada su došli na naplatu i bodovi, te je sada mnogo bolje na psihološkom planu. Momci su svjesni da mogu igrati i ovu ligu, te će sigurno iz utakmice u utakmice biti sve bolji. Opet ponavljam, idemo iz utakmice u utakmicu, euforija nam nije potrebna".

Navijači Veleža zaista su posebna priča. Iako je klub u četiri utakmice osvojio sam bod, više od tri hiljade simpatizera jučer je bilo 12-ti nogometaš voljenog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pjesma od prve do zadnje minute, te na kraju veliki aplauzi za Fajića, Brandaa, Zvonića, Hasanovića, Zeljkovića..., ali i Dudića koji je primao čestitke dugo poslije meča.

"Navijači su nam dali ogromnu podršku, pogotovo u zadnjih petnaest minuta. U jednom trenutku pored aut linije čak sam se i naježio, te sam momcima rekao poslije da sam bio ljubomoran što ja nisam dio utakmice na terenu. Kada te onako nose onda moraš sjajno igrati i digli su nas kada smo malo malo pali. Širokom Brijegu nismo dozvolili da nas ugrozi i da pobjeda dođe u pitanje", dodao je Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GaazziiJAAA
GOSPODIN"OVAJ PAR ZAHTIJEVA MINIMALNO 3 KOMBINACIJE"...e moji Velezovci, veze nemate ko vas VODI..
2 11
chs1975mostar
FEDZA DRUG SVE DOK SI NA KLUPI VELEŽA I KAD BUDE DOBRO I LOSE TREBA TI DAT PODRŠKU SRETNO TEBI ZAJEDNO SA IGRACIMA DA NAPRAVIS STO BOLJI REZULTAT U STO NE SUMNJAM NI MALO
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije