Odigran prvi ženski El Clasico: Završeno je 9:1, ali za koga?

Okršaj ženskih timova Reala i Barcelone

Odigran prvi ženski El Clasico: Završeno je 9:1, ali za koga?

Admin Čaušević

Špansko fudbalsko prvenstvo za žene počelo je jučer, a već u prvom kolu odigrano je premijerno izdanje ženskog El Clasica. 

Snage su odmjerili Barcelona Femeni i Real Madrid odnosno Deportivo Tacon, a slavile su fudbalerke katalonskog tima sa velikih 9:1.

Domaće fudbalerke su bile velike favoritkinje u ovom duelu što su potvrdile i na terenu.

Briljirala je Hermoso sa tri gola, Aitana je dodala dva, a jođ su pogađale Putellas, Mariona i Graham, dok je Lucia Suarez zatresla vlastitu mrežu.

Real Madrid je na zahtjev publike ženski tim oformio ovog ljeta nakon što je kupio licencu od Deporotivo Tacona.

Pod tim nazivom će se takmičiti u ovoj sezoni, a od sljedeće će i zvanično postati Real. Očigledno je da će Florentino Perez morati pojačati budžet za ženski tim ukoliko se želi suprostaviti rivalu iz Katalonije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, ženski tim Barcelone je aktuelni viceprvak Španije i Evrope što dovoljno govori o snazi ovog tima.

Top Komentari

MirzaBarucic
U svemu bolji od propalog Penal Madrida.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi