Slučaj mladog bh. fudbalera Ajdina Hasića ide na sud?

Dogovora nema na vidiku

Slučaj mladog bh. fudbalera Ajdina Hasića ide na sud?

Midhat Šljivak

Talentovani bh. fudbaler Ajdin Hasić (18) već godinu dana boravi u Istanbulu, gdje trenira sa turskim velikanom Bešiktašom.


Hasić je sa ovim timom trebao potpisati ugovor nakon 18. rođendana, ali s obzirom na to da je istanbulski klub dobio novo čelništvo, stvari su se ozbiljno zakomplikovale.

Prethodni predsjednik Fikret Orman je sa Hasićevim menadžerima dogovorio cifru od tri miliona eura za potpis ugovora 18-godišnjeg fudbalera. Ipak, dolaskom Ahmeta Nura Cebija na predsjedničku funkciju 20. oktobra sve se promijenilo i novi predsjednik ne želi izdvojiti toliko novca za bh. fudbalera.

Pregovori između dvije strane traju već više od dva mjeseca. Svi su iznijeli svoje uslove, pa tako Bešiktaš nudi 700.000 eura za potpis, dok menadžeri sada traže 1.7 miliona eura.

Po svemu sudeći do dogovora neće doći, pa bi kompletan slučaj na kraju mogao završiti na sudu. Novo rukovodstvo tima ne priznaje potpis bivšeg predsjednika Fikreta Ormana i vjerovatno će epilog oko ugovora bh. fudbalera biti odlučen kroz sudski proces.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Naravno, najmanju krivicu u ovom slučaju snosi talentovani bh. fudbaler. On je očekivao da postane član Bešiktaša, ali preko noći se sve promijenilo i on je prinuđen da čeka dok se kompletna situacija ne riješi.

Ostaje nam da vidimo kada i hoće li se ovaj komplikovani slučaj na kraju riješiti.

Top Komentari

epa
ccc kako propade igrac k'o žeton...
4 0
KemalMalovcic
To se desi kada "babo" hoce da proda sina. Mogao je preko Dinama daleko dogurati, a ovako ce u Tuzla city jos malo, a onda preko Seone u Gradinu i s 24 godine ce u konobare.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi