VN Bahreina "iza zatvorenih vrata"

Bez gledatelja

VN Bahreina "iza zatvorenih vrata"

A. Čaušević

Epidemija koronavirusa polako, ali sigurno počinje da stvara probleme organizatorima svih takmičenja.

VN Bahreina koja je na programu 22. marta će se voziti iza zatvorenih vrata i bez prisustva gledatelja, saopštili su organizatori utrke.

"Nakon što smo se savjetovali sa našim internacionalnim partnerima i Kraljevskom državnom zdravstvenom radnom grupom, Bahrein je odlučio da će ovogodišnja VN Bahreina biti samo događaj za učesnike. Kao zemlja domaćina Formule 1, vekuja je odgovornost uravnotežiti dobrobit navijača i gledatelja.“

S obzirom na kontinuirano širenje COVID-19 u svijetu, održavanje velikog sportskog događaja koji je otvoren za javnost omogućuje hiljadama međunarodnih putnika i lokalnih navijača da se međusobno susreću u neposrednoj blizini i to nije ispravna stvar u ovom trenutku.

Kako bismo se pobrinuli da sport i njegova globalna baza navijača nije pogođena, trkaći vikend će se održati kao televizijski događaj", poručili su organizatori utrke.

Nova sezona Formule 1 starta sljedećeg vikenda kada će se voziti VN Australije.

Top Komentari

epa
pa bolje nemojte ni voziti... zbog koga se onda oni utkuju??? pa ceks 3 mjeseca da pocne trka i onda odgode trke...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti