Claudio Lotito spreman na rizik: Da li bi Juventus prihvatio prijedlog Lazija?

Nebeskoplavi "nisu problem"

Claudio Lotito spreman na rizik: Da li bi Juventus prihvatio prijedlog Lazija?

Admin Čaušević

Lazio je nakon skoro dva vijeka u prilici da osvoji Scudetto. Nebeskoplavi su na bod iza vodećeg Juventusa. 

Italijanska vlada je jučer donijela odluku da se indvidualni treninzi nastavljaju 4. maja, a kolektivni dvije sedmice kasnije. To znači da će se Serije A nastaviti krajem maja ili početkom juna.

Claudio Lotito, prvi čovjek Lazija, je spreman prihvatiti da odigra samo jedan meč s Juventusom koji bi odlučio italijanskog prvaka za sezonu 2019/20.

"Naravno da bih to prihvatio. Ja nikad nisam bio problem. Nastavak nama šteti jer smo žrtvovali Europa ligu kako bi igrali manje utakmice. Tako bi igrali jednom sedmično, a ostali dva puta. Ako se prvenstvo nastavi svi ćemo igrati dva puta sedmično, izgubit ćemo prednost", rekao je Lotito.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, sa osam uzastopnih Scudetta Juventus je najdugovječniji prvak u Ligama petice. Ove sezone u međusobnim duelima Lazio je odnio dvije pobjede zato i ne čudi zašto bi Lotito prihvatio samo jedan meč.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hasetz
Dva vijeka je u stvari 200 godina... Ko je sve danas novinar...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi