FK Željezničar ponudio rješenje za završetak sezone

Prijedlog Plavih s Grbavice

FK Željezničar ponudio rješenje za završetak sezone

Midhat Šljivak

FK Željezničar ponudio je danas rješenje za završetak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Tim s Grbavice je na sastanku klubova s NSBiH ponudio rješenje za početak lige od 1. jula i to stvaranjem tri mini lige.

U prvoj mini ligi igrali bi klubovi koji su trenutno po plasmanu smješteni od 1. do 4. mjesta, drugu bi činilo timovi od 5. do 8. mjesta, a treću mini ligu klubovi koji su trenutno na tabeli od 9. do 12. mjesta.

Nakon završetka mini liga zadnji tim iz prve grupe igrao bi za mjesto u Evropi s prvim iz druge grupe i tako bi se dobio putnik u Evropu, ako bi Kup osvojio neko od prve tri ekipe.

Ovom opcijom bi se prvenstvo uspjelo završiti za mjesec dana, svako bi odigrao još šest utakmica i prvenstvo bi se okončalo. Na kraju svakako da treba dodati da bi po ovom prijedlogu klubovi u mini lige ulazi sa trenutnim brojem bodova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Finansije gorući problem

Savez još uvijek nije ponudio da nosi troškove nastavka prvenstva iz hitnih sredstava koja su stigla iz FIFA-e i UEFA-e.

Klubovima je za sada namjenjeno tek 720.000 KM i pomoć za dezifenkciona sredstva, dok bi ostatak od oko devet miliona KM otišao na druge hitne namjene, pa su financije i dalje glavna prepreka klubovima u želji da se prvenstvo odigra do kraja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Hahhahhaa Ovi bi u tri utakmice da dodju do rezultata. Ili sve utakmice do kraja ili nikako. Pa nisu neki klubovi pravili roster od 20 igraca da bi se 3 utakmice igrale i da sirina klupe uopste ne bi bila bitna... smijesni zeljo :)
13 7
LevoKrilo
Jao ovih iz željezničara što vrijeđaju??? Pa Vama je dovoljno što se zovete željezničar...
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi