"Pregovarali smo s Edinom Džekom, transfer je bio izgledan, ali onda nam je nestalo novca"

Tony Adamas planirao dovesti Džeku u Portsmouth

"Pregovarali smo s Edinom Džekom, transfer je bio izgledan, ali onda nam je nestalo novca"

Edmir Škorić

Yaya Toure, Edin Džeko i Per Mertesacker bili su blizu potpisa za Portsmouth, tvrdi nekadašnji menadžer kluba Tony Adamas u razgovoru za Portsmouth News.

Priča o Portsmouthu je dobro poznata. Klub je 2008. godine osvojio FA kup, igrao u Premier ligi, nastupao u Evropi još u vrijeme Harryja Redknappa i imao tih godina prilično jak sastav sa Davidom Jamesom, Glenom Johnsonom, Lassanom Diarrom, Nwankwom Kanuom, Nikom Kranjčarem, Pedro Mendesom, Sylvainom Distinom, Milanom Barošem...

Saudijski biznismen Ali al-Faraj je upravljao Portsmouthom, ali klub je ubrzo doživio potpunu propast, otišao je u stečaj, morao je krenuti ispočetka i sada je trećeligaš s malim šansamda da ponovo bude u najvišem rangu engleskog nogometa.

Dok je bilo novca, bilo je i kvalitetnih igrača, trenera i velikih transfera. Čak su na Fratton Parku jedno vrijeme bili blizu dovođenja bh. reprezentativca Edina Džeke. Adams je analizirao moguća pojačanja i imao za plan dovesti neke zvijezde, ali onda je odjednom novac nestao.

"Per Mertesacker, Edin Džeko, Yaya Toure - gledali smo sve te igrače. Onda je odjednom bilo: 'Hvala vam što ste nam spremili taj spisak s igračima, ali više nemamo novca'", ispričao je Adams.

Potražite više informacija na temu Premier league:

„Mogu vam reći, iskreno, da je Per Mertesacker bio jako blizu dolaska. Pregovarao sam i sa Edinom Džekom, i to je bilo blizu, razgovarao sam sa njegovim agentom, no na kraju nismo imali mogućnost da dovedemo nekoga od njih", ispričao je Adamas.

Džeko bi potpisao za Portsmouth da je bajka ovog kluba barem još malo potrajala, no nakon što je uslijedio veliki pad i financijski kolaps, transfer danas napadača Rome bio je nezamisliv.

Top Komentari

manijaci_____
Nema vise engleska ovo ono dzeko se sad vraca u zelju kao i ibrahim sehic i visca
2 2
bugx
opet piješ Tony....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi