Starčević okuplja mlade Zmajeve iz bh. klubova

Prva reprezentativna "akcija" nakon dužeg perioda

Starčević okuplja mlade Zmajeve iz bh. klubova

Nakon dužeg perioda U21 reprezentacija BiH će se okupiti u Zenici, od 22. do 27. juna. U tom terminu će biti održan kamp za mladu selekciju BiH.

Zbog situacije koja vlada u svijetu, a koja je uvjetovana pandemijom novog koronavirusa, selektor Slobodan Starčević je na ovo okupljanje pozvao samo igrače iz bh. klubova.

Na njegovom spisku za kamp u Zenici su se našla 22 imena:

Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Rijad Sadiku (Mladost), Halid Šabanović (Sarajevo), Đorđe Milojević (Borac), Selmir Pidro (Sarajevo), Amar Beganović (Sloboda), Besim Šerbečić (Sarajevo), Gabrijel Čoko (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Čelik), Armin Hodžić (Sloboda), Đani Salčin (Sarajevo), Vladimir Bradonjić (Radnik), Petar Bojo (Željezničar), Zinedin Mustedanagić (Sarajevo), Saša Maksimović (Sloboda), Jovan Motika (Radnik), Vladan Danilović (Borac), Mateo Marić (Široki Brijeg), Kristijan Stanić (Zrinjski), Stipe Jurić (Široki Brijeg), Jovo Lukić (Krupa).

U Trening kampu NFSBiH u Zenici su poduzete sve mjere u skladu sa zdravstveno-epidemiološkim procedurama kako bi igrači i stručni štab mogli nesmetano raditi u narednom periodu.

„Nažalost, ovo nije takmičarsko okupljanje, ali svejedno će nam mnogo značiti i bitno je da krenemo sa radom. Biće ovo prilika da se i mi u stručnom štabu međusobno još bolje upoznamo, ali i da sa igračima iz Premijer lige napravimo pozitivnu atmosferu. Nismo odustali od borbe za plasman na Euro i već sada krećemo sa pripremama za obaveze koje nas očekuju kasnije u kvalifikacijama... Bili smo u kontaktu sa igračima i tokom pandemije. U skladu sa mogućnostima svi su bili aktivni, a već neko vrijeme su u trenažnom procesu u svojim klubovima. Vjerujem da će biti u dobroj formi kad na red dođu kvalifikacione utakmice", izjavio je Starčević za zvaničnu stranicu NFSBiH.

Top Komentari

sharaf
Isti igrači kojima je zabranjeno treniranje i igranje za klubove, sada se pozivaju u reprezentaciju . Sjajno. Okupljate li i ove iz RS? Ili sada se stvorila epidemiološka slika za šutanja lopte!? Pljujete narodu u facu iz dana u dan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti