Napoli nije uspio kreirati senzaciju: Barcelona u četvrtfinalu Lige prvaka!

Katalonci slavili sa 3:1

Napoli nije uspio kreirati senzaciju: Barcelona u četvrtfinalu Lige prvaka!

Midhat Šljivak

Barcelona je večeras pobijedila Napoli sa 3:1 i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon rezultata od 1:1 u Napulju od prije nekoliko mjeseci, gosti su se nadali da će Barce ostati u lošoj formi sa kraja sezone u La Ligi i da će uspjeti da prođu među osam najboljih timova Evrope.

Međutim, to se nije desilo, a već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da Napoli nema šta tražiti na Camp Nou.

Povela je Barcelona u 10. minuti preko Lengleta sa 1:0, a u 23. minuti Lionel Messi sjajnim golom pogađa za 2:0.

Imao je potom Messi i poništen pogodak, Napoli je pogodio i okvir gola, a onda zanimljiv finiš prvog dijela i čak dva penala.

Prvo je u prvoj minuti nadoknade dosuđen penal za domaće. Oboren je Messi, a Luis Suarez zabija za 3:0.

U posljednjim sekundama prvog dijela novi penal, ovog puta za goste. Pogodio je Lorenzo Insigne za 3:1 i vratio je nadu svom timu u prolaz dalje.

Međutim, u nastavku je Barcelona bez previše muke završila posao. Golova više nije bilo i ostalo je 3:1, pa će Barca u četvrtfinale gdje ih čeka Bayern.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka:

Barcelona - Napoli 3:1 (1:1)

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Quartararo20
Samo da je Napoli imao vise muda, previse su mekano odigrali.
9 2
ekstravaganzni.
Svi ste vi ovdje na ovom portalu neki strucnjaci isto ko sto ste rekli da ce Juve i Real proci... Loota je okrugla igra se 90 minuta, te ne treba zaboravit sta je Messi prosli put uradio Bayernu isto bila prica zgazit ce ih bavarci pa kita... Ne mozete osuditi odma bez da je krenula utakmica morate shvatiti da Sentien ne zeli da dobije otkaz te ce svim silama krenuti po titulu, tesko ali uvijek se mora probati budite realni. Bayern nema konkurenciju u Njemackoj a ni u Lp nije imao takodjer neku konkurenciju vrijednu paznje. Svi znate kad je Messi otvoren i raspolozen sta bude ((karanje))
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti