Ono što je UEFA dozvolila Prištini ranije nije bilo ni zamislivo

Igrat će sa pozajmljenim igračima

Ono što je UEFA dozvolila Prištini ranije nije bilo ni zamislivo

Edmir Škorić
Teme:

Utakmica kvalifikacija za Ligu Evrope između Lincolna i kosovske Prištine nije mogla biti odigrana jer je čak osam gostujućih igrača bilo pozitivno na koronavirus, a gibraltaske vlasti naredeile su gostima da svi moraju u izolaciju do povratka u zemlju.

Igrači i stručni štab Prištine čak nisu mogli ni da uđu u hotel u Gibraltaru, pa su morali da čekaju ispred da ih pokupi autobus. UEFA je odložila taj meč i Prištini ponudila nevjerovatno rješenje.

Naime, prema novim pravilima klub može da registruje igrače iz drugih klubova kao privremeno pozajmljene igrače samo kako bi se utakmice mogle odigrati ukoliko koronavirus to ne dozvoli.

Priština je tako prijavila 20 igrača iz raznih klubova s Kosova koje će voditi selektor mlade kosovske reprezentacije Ramiz Krasnići.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, Priština treba da se zahvali i predstavniku Gibraltara koji je prihvatio da se igra meč po takvim uslovima, a mogao je odbiti i slavio bi službenih rezultatom 3:0.

Dodajmo da je novi termin utakmice Lincoln - Priština subota od 18 sati.

Top Komentari

vuckobih
E to su gospoda, mnogi bi tražili da se registruje 3:0.
9 0
magistar
Ovo je sprdnja. Cuj da pozajmi igrace. Ko sad tu s kim igra. To vise nije taj klub. Ajd da juniore svoje stave
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi