Stigla i prva reakcija iz Kazahstana, Kairat predvodi prekaljeni Wagner Love

Mogući rival Željezničara

Stigla i prva reakcija iz Kazahstana, Kairat predvodi prekaljeni Wagner Love

Admin Čaušević

Ukoliko izbaci Maccabi Željezničar će u drugom pretkolu Europa lige biti domaćin Kairatu iz Almatyja.

Kairat nije nepoznanica ljubiteljima bh. fudbala. Radi se o jednom od najvećih kazahstankih klubova koji je u prošloj sezoni igrao za Širokim Brijegom.

U prvom pretkolu kvalifikacija za EL Kairat je bio uspješniji od tima s Pecare s ukupnih 4:2. Kazahstanci su oba meča dobili s po 2.1.

Radi se o timu koji posljednjih godina redovno igra u kvalifikacijama za EL, a najveći uspjeh ostvarili su u sezoni 2015/2016 kada su stigli do play-offa i ispali od Bordeauxa.

Na klupi sjedi 32-godišnji Aleksey Shpilevski, dok je najzvučnije ime prekaljeni Wagner Love koji je potpisao prije nekoliko sedmica. Vrijednost igračkog kadra iznosi 20.4 miliona eura.

Nakon šest odigranih kola u kazahstanskoj Premier ligi Kairat ima učinak od pet pobjeda i jednog poraza ostvarenog još u martu. Nakon što se sezona nastavila znaju samo za pobjede.

U međuvremenu stigla je i prva reakcija iz kazahstanskog kluba. Iz Kairata su na Facebooku saopštili kako će igrati protiv boljeg iz duela Maccabi - Željezničar i da će se susret igrati 17. septembra u gostima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Определился соперник «Кайрата» во втором квалификационном раунде Лиги Европы, им станет победитель пары «Маккаби»...

Posted by ФК Кайрат / FC Kairat on Monday, August 31, 2020

Podsjećanja radi, Plavi s Grbavice svoj susret prvog pretkola će igrati 9. septembra, a domaćin će biti izraelski tim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
kada vidim koliko muke i kakva dva tima moraju kone proci da bi samo dosli tamo gdje smo mi trenutno
4 8
19z05
Klosari objavljujete moguceg protivnika zelje kojeg ce makabi nabit 3 razlike,a o protivnicima zrinjskog i borca ni rijeci,toliko o ravnopravnosti klosari sarajevski
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti