Bosni Royal prijeti gašenje: "Ne treba nam da se neko iživljava nad nama"

Studenti odustali od takmičenja

Bosni Royal prijeti gašenje: "Ne treba nam da se neko iživljava nad nama"

Admin Čaušević

Jedini bh. košarkaški klub koji je osvojio titulu prvaka Evrope je priključen na aparate i odbrojava posljednje dane života. Po ko zna koji put crni oblaci su se nadvili nad KK Bosna Royal. 

Sarajevski klube je odustao od takmičenja u Prvenstvu BiH. Potvrdio je to u izjavi za SportSport.ba, Almir Bradić, predsjednik Kluba.

"Sve smo učinlii da obezbijedimo sredstva, nismo uspjeli i jedina razuman potez je da se ne ide na silu u ligu, da igramo s djecom i da se neko iživljava nad namda i da stvaramo Royalu dodatni dug. To bi stvarno bilo ludilo. Svake godine pokušavamo, a da ne bi više plakali, kukali i cvilili, očito je da mi ne trebamo ovom Gradu ni Kantonu n državi. Kako drugačije protumačiti ovakav indolentan odnos, ovo svjesno ili nesvjesno podapinjanje", kazao je Bradić.

Kanton Sarajevo je izdvojio 30.000 KM za treninge u KSC Skenderija, dok su se ostale institucije oglušile pa bi u naredna 72 sata KK Bosna Royal mogao biti i ugašen.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Sa sredstvima koja smo dobili ne možemo igrati ni A2 ligu, ako se nešto drastično ne promijeni u naredna dva, tri dana, gotovo je. Hvala lijepo i živjeli."

"Moram poslati dopis Saveu da imaju vremena da se reorganizuju, da organizuju novo žrijebanje jer je sada jedan klub manje. Vidjet ćemo za niže lige, što je najznakovitije i manje sredine i gradovi izdvajaju puno više novca za svoje klubove. RS-u nema nikakvih problema s budžetima klubova, pojačavaju se najnormalnije kao da nema koronavirusa. Na sve upite dobili smo odgovor da je zbog korone ovako ili onako, a ustvari svake godine je 'copy-paste' samo su dodali koronavirus", poručio je Bradić.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Kako to da Spars Realway sa 5x manje od Grada osvoji Kup BiH imaju preko hiljadu djece u ŠK i sve omladinske selekcije, igraju Aba2 ligu. Vi sa minimalno 300k po sezoni bez omladinskih slekecija i škole košarke se gasite. Nesposobni ste i ne znate, zato odstupite od Bosne i predajte je nekom ko zna da radi!
14 3
Hakkinen
Gdje sada Bakir gdje sada vlada KS da ih pogura. Hebem im milu mamicu uhljebljenu. Čuj PRVAK EVROPE DA SE UGASI SRAM VAS BILO KLEPTOMANI I KRIMINALCI i hebe mi se da je otac moj kriv sve u zatvor . Ali ja se džaba nerviram znam ja to. Čkapi im materina i njihovoj politici i kriminalu na svakom mjestu. Dabogda vam za lijeka trebalo. Fujjjjj
7 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi