Nogometaš Montpelliera objasnio kako je umjesto BiH izabrao Srbiju

Ristić debitovao u Oslu zas Orlove

Nogometaš Montpelliera objasnio kako je umjesto BiH izabrao Srbiju

E. Škorić

Mihailo Ristić, nekadašnji igrač Crvene zvezde i danas član francuskog Montpelliera, u četvrtak je debitovao za Srbiju.

Njega je selektor Ljubiša Tumbaković neočekivano uvrstio među prvih 11 na gostovanju kod Norveške, gdje su Orlovi nakon produžetaka slavili s 2:1 i plasirali se u finale baraža za odlazak na Euro.

Ristić dolazi iz Republike Srpske, a za srbijanski Telegraf je otkrio kako je bio blizu da obuče dres BiH, no na kraju se odlučio za susjednu zemlju.

"Zvali su me iz Sarajeva i praktično je sve bilo dogovoreno. Trebalo je da odigram jedam meč za Zvezdu i da nakon njega krenem u BiH. Tata me je čekao napolju. U svlačionici, poslije meča, prišao mi je direktor Zvezdine omladinske škole (tadašnji) Srđan Vasiljević i rekao: ''Mali, požuri. Čeka te neko ispred'', ispričao je Ristić i dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Bio je to selektor Paunović (tadašnji). Pitao me je da li želim da igram za Srbiju. Bez dvoumljenja sam pristao. Da je kojim slučajem bilo - Srbija ili Republika Srpska, onda bih razmislio. Ovako, dileme nije bilo i drago mi je zbog toga", rekao je Ristić.

Top Komentari

Fino alla Fine
Pitam se zašto medijski prostor za ovakve priče, izabrao, sretno mu bilo
69 1
Rajvosa2019
Hvala na informaciji - sretno - takvi nam netrebaju / vozdra
51 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi