Mladi Peruanac vječno će ispaštati zbog svog imena, a on je tu najmanje kriv
Facebook Unión Comercio

Zove se kao vođa terorističke organizacije

Mladi Peruanac vječno će ispaštati zbog svog imena, a on je tu najmanje kriv

Edmir Škorić

Peruanski klub Union Comercio potpisao je mladog nogometaša Osamu Vinladena.

Da, odmah ste to i sami zapazili, mladi nogometaš ima isto ime kao i bivši čelnik terorističke organizacije Al Qaede, zbog čega privlači veliku pozornost.

Njegovo puno ime je Osama Vinladen Jimenez Lopez i već je igrao za neke niželigaške ekipe i pozvan je za U-15 selekciju Perua.

Prije nekoliko godina nogometaš je u intervjuu za lokalne medije priznao da nije bio upoznat s razlozima odluke koju su donijeli njegovi roditelji i uvjeravao da su oni, posebno njegov otac, uvijek "izbjegavali razgovarati o tom pitanju".

Priznaje da su ga često ismijavali ili čudno gledali zbog imena. "U početku mi je bilo neugodno, ali naučiš živjeti s tim i sada se osjeaćm normalno", poručio je Osama.

Njemu je Messi veliki uzor i on želi da nogometnim partijama napravi ozbiljnu karijeru, no nažalost, svjestan je da će mu u svemu uvijek otežavati njegovo ime, bez obzira što je najmanje kriv za to.

Top Komentari

AjdinVL
Nigdje veze s vezom. Znači kod nas ako se neko zove Slobodan, Radovan ili Ratko, ispaštat će zbog toga? Nisam do sada vidio da se zbog kokretno ta tri imena nekome pravi problem. Ostavite po strani to što se generalno dijelimo po imenima, ja ovdje ciljam konkretno ova tri spomenuta imena.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi