Barcelona s igračem manje do petarde protiv Ferencvaroša, neočekivan poraz Borussije u Rimu

Igrali Pjanić, Kovačević i Ćivić

Barcelona s igračem manje do petarde protiv Ferencvaroša, neočekivan poraz Borussije u Rimu

Edmir Škorić

Barcelona je u drugom meču 1. kola grupe G odmjerila snage s Ferencvarošem i sigurno je slavila (5:1).

Barca je bila veliki favorit protiv mađarskog prvaka i, bez obzira na dobar početak gostiju, jednostavno kvalitet je debelo na strani Katalonaca i nije bilo upitno hoće li u novu sezonu Lige prvaka startari pobjedom. Na kraju je to bilo i uvjerljivo bez obzira na igrača manje.

Već na poluvremenu domaćin je imao 2:0. U 27. minuti je Messi izborio penal, srušio ga je bh. defanzivac Adnan Kovačević, a Argentinac pogodio s bijele tačke za 1:0, da bi u 42. minuti poslije lijepe akcije i ubačaja Frenkiea de Jonga, mladi Ansu Fati pobjegao odbrani Ferencvaroša i pogodio za 2:0. U nastavku Coutinho je na asistenciju Fatija (atraktivno petom) postigao gol za 3:0.

Utješni pogodak Ferencvaroš je postigao u 70. minuti. Gerard Pique je skrivio penal, dobio direktan crveni karton zbog čega propušta duel sa Juventusom u 2. kolu, a Kharatin je bio precizan s 11 metara za 3:1. Ipak, to nije bilo sve, s obzirom na to da je Barcelona došla i do četvrtog, pa potom i petog gola. Rezervisti Pedri i Dembele su dotukli goste. 

Inače, Miralem Pjanić je od prve minute igrao za Barcelonu (izašao u 76. minuti), a na drugoj strani starteri su bili bh. reprezentativci Adnan Kovačević i Eldar Ćivić, no oni nisu uspjeli zaustaviti jaku navalu katalonske momčadi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ranije danas je u grupi G odigran duel između Dynama i Juventusa u Kijevu, a Italijani su slavili s 2:0 uz dva pogotka Alvara Morate.

U grupi F ranije je Zenit poiražen od Club Bruggea s 1:2, a u drugoj utakmici te grupe Lazio je ugostio i pomalo neočekivano pobijedio dortmundsku Borussiju s 3:1. Immobile i Akpa Akpro uz autogol Hitza bili su strijelci za Rimljane, dok je Haaland u 71. postigao utješni gol za Dortmunđane. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Darkwood
Ja sam davno rekao. Zuti ce forsirati holandeze i ostalu spansku raju. On nije doveo pjanic već klub da napravi bolju sliku što se financija tiče. Nadam se da griješimo ali pjanke kod ovog zucke tesko do prvih 11. Sretno Mire.
9 1
aJdotuzla
Cuj Lazio iznenadjenje.. pa to samo moze biti iznenadjenje za one koji povrsno prate nogomet.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi