Malmo razočarao Ahmedhodžića, ali on nije jedini

Koronavirus u švedskom prvaku

Malmo razočarao Ahmedhodžića, ali on nije jedini

Edmir Škorić

Iz Nogometnog saveza BiH potvrdili su nam da Anel Ahmedhodžić ne dolazi na naredno reprezentativno okupljanje, a šta je stvarni razlog njegove odluke? 

Malmo je u nedjelju osvojio novu titulu u Švedskoj, pa i pored toga zabranjuje igračima odlaske na reprezentativna okupljanja, a razlog je jednostavan - jedan igrač ovog tima je bio zaražen na posljednjem testiranju na koronavirus. Izgleda da je to za sada glavni razlog zbog čega Ahmedhodžić neće doći, mada su riječi njegovog oca Mirsada na Facebooku ukazivale na nešto sasvim drugo. Odluka Malma teško pada i Islanđaninu Arnoru Traustasonu, koji je također dobio zabranu odlaska na reprezentativnu akciju.

Island čekaju odlučujuće utakmice, ali Traustason ne može da se pridruži saigrčima iz reprezentacije, sve iz razloga što je njegov saigrač Anders Christiansen pozitivan na koronavirus.

"Jako sam razočaran. Toliko sam se radovao ovoj utakmici, a sada odjednom ne mogu da igram", kazao je Traustason, prenosi Fotbolti.net njegovu izjavu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Traustason propušta ključnu utakmicu protiv Mađarske, dok je Ahmedhodžićeva situacija nešto povoljnija, jer ipak nas čekaju bar manje važne utakmice u Ligi nacija i prijateljski meč protiv Irana. Zbog crvenog kartona, mladi štoper će propustiti jednu utakmicu.

U svakom slučaju, nadajmo se da su to isključivi razlozi što Ahmedhodžić ne dolazi na okupljanje u novembru i da ćemo ga u narednom periodu ponovo gledati među Zmajevima.

Top Komentari

Bhf111
Fuj napali ste dijete. I cudimo se sto neko izabere drugu drzavu ispred nas. Izvinite se javno amateri jedni
13 0
Kinder_jaje
Vazno je napasti dijete i reci da namjerno nece doci.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi