Od razočarenja do oduševljenja: Izjava o rasizmu Micaha Richardsa izvazvala ogromnu pažnju
Foto - Screenshot

Rekao je sve javno

Od razočarenja do oduševljenja: Izjava o rasizmu Micaha Richardsa izvazvala ogromnu pažnju

Midhat Šljivak

Veliku prašinu podigla je utakmica Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira.

Susret koji je počeo u utorak završen je jučer pobjedom Parižana od 5:1, a prethodno je susret prekinut zbog rasističkih komentara četvrtog sudije Sebastiana Coltescua na račun pomoćnog trenera turskog kluba Pierrea Weboa.

Interesantan komentar nakon utakmice dao je nekadašnji fudbaler Manchester Cityja i reprezentacije Engleske Micah Richards.

"Da neko sad uđe u ovu prostoriju i za mene kaže 'taj crnac' ne bih to smatrao nikakvom uvredom nego opisom. Ako je istina ovo što se govori oko incidenta večeras, onda smatram da je reakcija Pierrea Weboa i Dembe Ba malo pretjerana. Treba sačekati potpuni izvještaj, možda ima nečega što još ne znamo", rekao je Richards.

A njegova izjava je izazvala ogromnu pažnju i podijelila je mišljenja publike širom Evrope. Većina je onih koji vjeruju da je Richards u pravu. Dobiio je brojne poruke podrške čak i od tamnoputih ljudi, ali naravno bilo je i onih koji su čak i Richardsa nazvali rasistom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[twitter]https://twitter.com/stattodium/status/1336613555064496130[/twitter]

Mišljenja su dakle podijeljena, ali je Richards pokazao da ne mora svaka riječ za ljude druge rase da bude protumačena kao rasistička uvreda.

Top Komentari

Nimre9
Nije imao pažnje kroz karijeru pa sad jede ****a i lupa gluposti, da je igrao pa doživio ovo isto bi napravio ajdee mali ne seri.
0 14
prometej
U prvu je crnac
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi