Coutinho teže povrijeđen, ali čelnicima Barcelone to itekako odgovara

Ne moraju plaćati dodatnih 20 miliona eura

Coutinho teže povrijeđen, ali čelnicima Barcelone to itekako odgovara

Endin Čaušević

Barcelona je danas potvrdila da je Philippe Coutinho sinoć na meču protiv Eibara zadobio težu povredu koljena.

Coutinho se požalio na povredu u samom finišu utakmice i nije bio u stanju da nastavi meč. Ono što je za njega najgore jeste da se sam povrijedio i da nije bio u duelu s protivničkim igračem.

Današnji pregledi su donijeli loše vijesti za Brazilca koji je zaradio težu povredu koljena, odnosno lateralnog meniskusa i morat će na operacije.

Prve informacije kažu da će Coutinho van terena biti oko četiri mjeseca što je svakako udarac za Ronalda Koemana koji muku muči s povrijeđenim igračima ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, na neki način ova povreda je donijela i olakšanje Barceloni koja je svakako željela prodati Coutinha u januaru kako on ne bi aktivirao novu klauzulu u dogovoru s Liverpoolom.

Naime, Barcelona mora platiti dodatnih 20 miliona eura Redsima kada Coutinho odigra 100 utakmicau dresu katalonskog kluba. On je do sada odigrao 89 utakmica i kako stvari stoje ove sezone neće doći do cifre od 100 nastupa zbog teške povrede, te će Barcelona sačuvati 20 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
Koliko samo glup tekst ali odgovara nivou ove stranice. Cuj odgovara im da je povrijeđen da ne plate 20 miliona. Pa ako neće da plate te pare ostave ga na klupi i gotovo. Ovako ga sada ne mogu ni prodati. ********.ba
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi