)
Guardiola objasnio zašto je odbio mogućnost da dovede Edina Džeku

Ništa od povratka u Manchester City

Guardiola objasnio zašto je odbio mogućnost da dovede Edina Džeku

Endin Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko prethodnih dana je glavna tema italijanske javnosti.

Džeko je došao u sukob s trenerom Paulom Fonsecom zbog čega ga je portugalski stručnjak udaljio iz prvog tima, te bh. napadač trenira odvojeno od ekipe već nekoliko dana.

Dijamant je prošlog vikenda s tribina posmatrao meč protiv Spezije, a kako stvari stoje ni ovo kolo neće biti u konkurenciji za utakmicu koju Roma igra protiv Verone.

Čelnici Rome prethodnih dana pokušavaju da se riješe Džeke, te su bili u ozbiljnim pregovorima s Interom, ali na kraju od razmjene Džeko - Alexis neće biti ništa.

Također, Roma je ponudila Džeku još nekim klubovima, a jedan od njih je i Manchester City. Međutim, klub s Etihada odbio je mogućnost da vrati Dijamanta u svoj tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O tome je pričao i Pep Guardiola koji je objasnio da u ovom trenutku Manchester Cityju ne treba novi napadač, te da su mu dovoljni Sergio Aguero i Gabriel Jesus.

"Novi napadač nam ne treba. Ne želim da stavljam pritisak na Aguera i Gabriela jer su oni nama dovoljni. I ostali igrači su odličnu što se tiče golova jer imamo 13 različitih strijelaca ove sezone. U nekim mečevima mi treba napadač i to je obično Aguero ili Gabriel, a u nekim utakmicama preferiram da igram bez pravog napadač. Tako da bi u ovom trenutku još jedan napadač bio samo višak", rekao je Guardiola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
Eto ti ufurani španski stručnjače, gdje MILIONE trošiš eto ti kao ne bi Edina ha? Pa i Edin se pita nešto a i da ga hoćeš i ponudiš arapskih para ili nafte koliko hoćeš NIKAD se ne bi vratio u M.City to je GARANT 100%. I eto ti ga nećeš? Neće E.Džeko u Englesku uopšte mišu španski.
5 14
Zgembic
Haj ne kaki dasu ti ponudili Halanda, Lew. ili nekog boljeg i mladjeg nebi tako prico.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi