BiH u četvrtom šeširu pred žrijeb grupa Eurobasketa

Košarkašice će u ponedjeljak saznati rivale

BiH u četvrtom šeširu pred žrijeb grupa Eurobasketa

Midhat Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u četvrtom šeširu na žrijebu grupa za Evropsko prvenstvo.

Bh. košarkašice predvođene selektorom Goranom Lojom su nakon 22 godine izborile plasman na Eurobasket i imat će priliku da se takmiče protiv najboljih selekcija Evrope.

BiH će na žrijebu 8. marta biti smještena u četvrtom šeširu sa selekcijama Slovačke, Hrvatske i Grčke i sa njima ne možemo igrati.

Šeširi izgledaju ovako:

1. Španija, Francuska, Srbija, Belgija

2. Švedska, Rusija, Slovenija, Italija

3. Bjelorusija, Češka, Crna Gora, Turska

4. Slovačka, Hrvatska, BiH, Grčka

Eurobasket za žene igra se od 18. do 27. juna u Francuskoj i Španiji.

Top Komentari

DolinaHeroja
Kako god, mislim da ne trebamo baš previše o poželjnim/nepoželjnim protivnicima u grupi (naravno da nije "to" nevažno), već da mnogo više pažnje trebamo posvetit sami sebi, tj. svojoj igri, jer će dosta toga ovistit o nama i pogotovo ako nas akobogda zaobiđu povrede samih nosioca igre, jer se sad u zadnjem kolu kvalifikacija dobro vidio nedostatak 3 "glavne" igračice takoreć. Ako sve cure budu zdrave, i možda uz malu sreću izbjegnemo domaćine prvenstva, mislim da se već dokazanom igrom možemo apsolutno ravnopravno nosit sa svim ostalim ekipama. Uglavnom sretno !!!
2 0
Mowzilla
Srbija, Slovenija, Crna Gora i BiH
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi