"Džeko je i danas jedan od najboljih napadača, a klubovi i navijači često su ga loše tretirali"
FOTO - EPA

Ugledni italijanski novinar poručuje

"Džeko je i danas jedan od najboljih napadača, a klubovi i navijači često su ga loše tretirali"

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler, Edin Džeko, zbog povrede aduktora propustio je nekoliko posljednjih utakmica Rome.

Nije Džeko bio u sastavu ni u nedjelju kada je Roma s minimalnih 1:0 savladala Genovu, a ugledni italijanski novinar Mario Mattioli smatra da Edin jako nedostaje rimskom klubu.

Pomenuti novinar smatra da je Džeko i dalje jedan od najboljih napadača u Seriji A, ali da su ga u njegovoj karijeri klubovi i navijači loše tretirali.

"Džeko je i dalje jedan od najboljih napadača u Italiji. Uspijeva manevrirati, da ga se vidi u gol prostoru. No, navijači i klubovi su ga loše tretirali", rekao je Mattioli:

"Sada se osjeća njegova odsutnost, ne znam kako se fizički osjeća, ali kad je spreman mora igrati. Bez Bosanca, Roma je druga momčad", dodao je ovaj italijanski novinar.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dominquez77
Tako ti je to. Naš Edin nikada nije bio dovoljno cijenjen, a kada pukne po ušima najbolje ekipe svi su puni hvale. Samo hrabro Edine, možeš ti još dvije godine igrati na vrhunskom nivou.
8 1
Vedox
Tako je! U najboljim igračkim godinama grijao klupu Bonyju, Negredu i Baloteliju. A pogledajte sad gdje su oni, a gdje Edin.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti