Kako bi Liga prvaka naredne sezone mogla izgledati bez 12 "izdajnika"?

Daleko siromašnije takmičenje

Kako bi Liga prvaka naredne sezone mogla izgledati bez 12 "izdajnika"?

Edmir Škorić

Čini se da se okončava jedna nogometna era, da kreće potpuna promjena, budući da Liga prvaka ostaje bez 12 jako važnih timova.

Real Madrid, Barcelona, Atletico, Inter, Milan, Juventus, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham i Chelsea prihvatili su da budu dio moćne i bogate Superlige, ne mareći za nogometnom prošlošću, za Ligom prvama, za svime onim što je do jučer svima bilo sveto.  

Novac je očigledno pobijedio, a ako se zaista ne desi neki nagli preokret, pa Superliga istraje u svom cilju i projektu, ko će onda nastupati u Ligi prvaka, ako već neće biti 12 nabrojanih bogatih i manje-više velikih timova. 

Ostat će PSG, Bayern i Borussia Dortmund, koji su odbili da budu dio Superlige, pa bi te ekipe ujedno bile favoriti za osvajanja Lige prvaka u narednim sezonama.

Sudeći prema trenutnom plasmanu, u Ligi prvaka bismo gledali Leeds, West Ham, Everton i Leicester, Atalantu, Napoli, Lazio i Romu, zatim Sevillu, Villarreal, Betis i Real Sociedad iz Liga petica.

No, pravo je pitanje kako bi onda nakon svega izgledala Liga prvaka? Pitanje je takođe da li bi UEFA ostavila Italijanima, Englezima i Špancima po četiri predtavnika?

Oglasi

Ako bi se sezona završila baš u ovom trenutku, a od ljeta krenula Superliga, onda bismo u sezoni 2021/22 u Ligi prvaka u gurpnoj fazi imali sljedeće timove:

ENGLESKA: Leicester, West Ham, Everton, Leeds.

NEMAČKA: Bayern, Wolfsburg, Eintracht, Leipzig.

ITALIJA: Atalanta, Napoli, Lazio, Roma

ŠPANIJA: Sevilla, Villareal, Betis, Real Sociedad

Oglasi

FRANCUSKA: Lille, PSG, Monaco

PORTUGAl: Sporting, Porto

HOLANDIJA: Ajax

RUSIJA: Zenit

BELGIJA: Club Brugge

Oglasi

TURSKA: Bešiktaš

UKRAJINA: Dinamo Kijev

Ostale učesnike Lige prvaka dobili bismo kroz kvalifikacije, a tu su PSV, Dinamo Zagreb, Rangers, Celtic, Šahtar, Salzburg, Olympiakos, Slavia Prag, Young Boys, Midtylland, Omonia, Malmo...

FIFA i UEFA teško su pogođene Superligom, ali spremne su na sve načine srušiti projekat koji je najavljen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Fifa i šest konfederacija (AFC, CAF, Concacaf, Conmebol, OFC i Uefa) još jednom snažno ponavljaju da takvo natjecanje ne bi priznale ni Fifa ni odgovarajuća konfederacija", saopćila je Svjetska nogometna federacija.

Iz Uefe su jučer upozorili da će igračima uključenima u Superligu biti zabranjeno svako drugo takmičenje na domaćoj, evropskoj ili svjetskoj razini, a može im se i onemogućiti da igraju za svoje reprezentacije.

Top Komentari

juve10
U prijevodu liga prvaka postaje europska liga. Jedva čekam superligu. Svake sedmice sudar titana....
1 7
felee
Valjda 9 izdajnika Kad su to igrali Arsenal,Totenham i Milan ??
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi