Brutalna prozivka velikom rivalu: Igram igrice sa gospođom Masvidal
Foto - Instagram

Colby Covington provocira Jorgea Masvidala

Brutalna prozivka velikom rivalu: Igram igrice sa gospođom Masvidal

Midhat Šljivak

Jorge Masvidal pokušat će sutra u Jacksonvilleu da dođe do pojasa UFC prvaka velter kategorije protiv Kamarua Usmana.

Gamebred važi za jednog od najpopularnijih UFC boraca, pa je tako Dana White odlučio da mu da još jednu šansu u borbi za naslov protiv Usmana, koji ga je pobijedio u julu prošle godine.

Masvidal je tada uskočio kao zamjena za Gilberta Burnsa i nije imao previše šanse protiv Usmana, no sada je potpuno spreman i pred punom dvoranom na Floridi će pokušati da uzme naslov.

Dana White je već najavio da je naredni u borbi za pojas kontroverzni Colby Covington, a ovaj je odmah počeo sa brojim objavama u kojima testira živce Usmanu i Masvidalu.

Svom nekadašnjem velikom prijatelju je Jorgeu je napravio nešto neviđeno i pozvao je u stan njegovu bivšu suprugu Maritzu i to je objavio na društvenim mrežama.

"Igram igrice sa gospođom Masvidal. Uživao sam u druženju s tobom Maritza", napisao je Covington.

Oglasi

Ova objava je privuka veliku pažnju. Mnogi smatraju da ovakve stvari nisu potrebne Colbyju, no on je jednostavno kontroverzan i konstantno gradi takav imidž.

O privatnom životu Jorgea Masvidala ne zna se mnogo. Iako je Covington aludirao da mu je Martiza još uvijek supruga, MMA zajednica tvrdi da se ipak vjerovatno radi o njegovoj bivšoj ženi.

Colby Covington je nekadašnji prvak velter kategorije, a naslov je izgubio u fenomenalnom meču protiv Kamaru Usmana u decembru 2014. godine.

U oktagon se nakon toga vratio pobjedom nad Tyronom Woodleyjem u septembru prošle godine, a do kraja ove godine će imati priliku da se ponovo bori za pojas.

On je u karijeri trenutno na omjeru 16-2, a pored Usmana dobio ga je još samo Warlley Alves i to giljotinom 2015. godine.

Top Komentari

Irriducibilli
On je bio samo interni prvak 2018. godine a borio se za pravi pojas protiv Usmana 2019. i izgubio, Usman mu na kraju vilicu slomio.... Kakva 2014. godina moj novinaru.... Pored svega, po meni slab borac, vecinom dobijao slabije borce i to skoro sve odlukom.... Trash talker.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti