Fanimova majstorija za veliki bod Sarajeva u Mostaru

Remi u velikom derbiju

Fanimova majstorija za veliki bod Sarajeva u Mostaru

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u velikom derbiju  27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru dočekao Sarajevo, a ovaj meč je na kraju završen bez pobjednika 1:1.

Dobar fudbal igrao se od prve minute. Sarajevo je prvo prijetilo nakon šest minuta igre, a udarac Hebibovića brani Varvodić.

Potom je Zrinjski preuzeo igru na svoju stranu. Prvu šansu domaći stvaraju u 16. minuti kada kiks Kovačevića, kojem lopta ispada iz ruku, ne koristi Enin. Veznjak domaćih je pokušao lobom, ali nije uspio zabiti.

Šest minuta kasnije nova šansa za Plemiće. Filipović dobro ubacije loptu, a Jakovljević šutira glavom tik pored gola gostiju iz Sarajeva.

U 27. minuti veliki protesti gostiju. Tražili su penal od sudije Frane Jalića, ali on se nije oglasio. Velkoski je na lukav način izveo prekid za Oremuša koji dolazi do lopte, Varvodić je reagovao, Oremuš pada, ali Jelić pokazuje da se igra nastavi uz velike proteste.

Zrinjski u 32. minuti stvara novu veliku šansu. Mašić dobro šutira nakon jednog ubačaja sa desne strane, a lopta pogađa stativu gola Sarajeva.

Oglasi

Tri minute kasnije Jelić pokazuje na penal za Zrinjski. Đokanović ruši Juranovića u kaznenom prostoru, a sudija pokazuje na 11 metara uz ogromne proteste gostujućih fudbalera.

Odluka se nije promijenila. Miloš Filipović postavlja loptu na 11 metara, a zatim zabija pogodak za prednost od 1:0.

Do kraja prvog dijela nije bilo previše uzbuđenja i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Bordo tim je u nastavak meča ušao ofanzivnije. Handžić je zamijenio Milanovća u igri, ali napadi Bordo tima nisu bili previše opasni za Zrinjski koji se dobro branio.

Nije bilo previše uzbuđenja u ovom meču sve do 72. minute kada Zrinjski propušta dvije velike šanse u nekoliko sekundi, ali gosti mogu zahvaliti Kovačević u što nisu primili drugi gol.

Oglasi

Juranović prvo pokušava direktno iz kornera, Kovačević brani, a zatim nekoliko sekundi kasnije skida zicer Mašiću koji je bio na nekoliko metara od gola.

Kazna za ovaj promašaj stigla je u 76. minuti meča. Samo što je ušao u igru Matthias Fanimo pravi dar-mar u odbrani i zatim matira Varvodića za izjednačenje rezultata na 1:1.

Zrinjski novu šansu stvorili u 80. minuti. Todorović pokušava, lopta odlazi tik pored gola, a pet minuta kasnije Kovačević fantastično brani udarac Zlomislića.

Do kraja meča nije bilo velikih šansi. Ostalo je 1:1, Sarajevo je došlo do bitnog boda u borbi za titulu, a Zrinjski je i dalje četiri boda iza Bordo tima i korak je dalje od borbe za naslov.

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Zrinjski - Sarajevo 1:1

HŠK Zrinjski: Varvodić, Ćorluka, Zlomislić, Mašić, Bekić, Jakovljević, Trebotić, Enin, Filipović, Magdić, Juranović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Pidro, Oremuš, Hebibović, Velkoski, Pejović, Đokanović, Milanović, Dupovac, Adukor.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Danas korumpirani njegomirović i večeras korumpirani jelić su pokazali svu sramotu našeg fudbala...
48 5
nedoni46
Joj kad kraj svira, Frano najmilije ti hebem!
27 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi