Messi prije deset godina ponizio Real Madrid i zabio jedan od najboljih golova u karijeri

Zablistao na Santiago Bernabeu

Messi prije deset godina ponizio Real Madrid i zabio jedan od najboljih golova u karijeri

Endin Čaušević

Barcelona i Real Madrid su prije desetak godina odigrali nekoliko El Clasica koji će se sigurno još dugo pamtiti.

Više razloga za zadovoljstvo imaju navijači katalonskog kluba jer je nekoliko puta Barcelona zaista ponizila Kraljeve i to na Santiago Bernabeu. Jedna od utakmica koja je obilježila ovo rivalstvo odigrala se na današnji dan prije tačno deset godina.

Tada su Barcelona i Real Madrid igrali u polufinalu Lige prvaka i bilo je jasno da nas očekuju dvije spektakularne utakmice. Rivalstvo ovih klubova tada je bilo zaista žestoko jer smo na skoro svakom meču vidjeli neke varnice na terenu i barem jedan crveni karton.

Prva utakmica igrala se na Santiago Bernabeu 27. aprila 2011. godine nakon koje je čini se sve bilo jasno. Barcelona je odigrala sjajnu utakmicu i pobijedila je sa 2:0, a u centru pažnje bio je Lionel Messi koji je postigao oba gola.

Te sezone Messi je jednostavno blistao i bio je nezaustavljiv što je pokazao protiv najvećeg rivala. Ronaldo i društvo bili su potpuno nemoćni dok su gledali rapsodiju Katalonaca.

Barcelona je do prednosti stigla u 76. minuti utakmice kada je Affelay ubacio s desne strane u peterac, a tu se najbolje snalazi Messi koji pogađa za 1:0 i veliko slavlje igrača i navijača Blaugrane.

Oglasi

Samo 11 minuta kasnije Messi je ponovo bio u centru pažnje jer je zabio drugi gol za konačnih 2:0, a o tome što je uradio još uvijek se priča.

Tada je Busquets ostavio loptu Argentincu na nekih 40 metara od gola Reala, a onda je on krenuo u prodor. Prvo ga Lass Diarra nije uspio da zaustavi, a onda je Messi sjajnim driblinzima izacio Ramosa i Albiola, a ni Marcelo nije uspio da nešto konkretno napravi.

Messi je uspio da dođe sam ispred Casillasa i pošalje loptu u mrežu i zabije jedan od najljepših golova u svojoj karijeri. To je bila i jedna od najboljih majstorija koje smo imali priliku da vidimo u Ligi prvaka i koje se vrijedi još jednom podsjetiti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U revanšu na Camp Nou bilo je 1:1 i Barcelona je zasluženo uspjela da prođe do finala koje se igralo na Wembleyju 28. maja.

Tada je protivnik katalonskom klubu u finalu bio Manchester United koji nije uspio zaustaviti jednu od najboljih generacija koje smo imali priliku gledati u fudbalu. Barca je pobijedila sa 3:1 i osvojila Ligu prvaka, a jedan od golova zabio je i Messi koji je tako zaokružio nestvarnu sezonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RZ88
Covjek zbog kojeg su ovi domaci ljubitelji Reala leksiliume pili :'D Nije ni cudo sto ga hejtaju valjalo je godinama gledati zlostavljanje.
11 4
huizju
Ja novinara i otpatka, samo o Barceloni pisu! 10x clanaka sedmicno.. sto niste napisali kako je Benz dao gol petom u el clasicu i ponizio Barsu sa tim??? Preimenujte stranicu u barsasport . ba!!!
8 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi