Remi ravan porazu: Sarajevo nije uspjelo slomiti otpor Slobode!

Podjela bodova na Koševu

Remi ravan porazu: Sarajevo nije uspjelo slomiti otpor Slobode!

E. Škorić

U prvom susretu 30. kola Premijer lige BiH Sarajevo je na Koševu danas od 18 sati ugostilo Slobodu, a duel starih rivala okončan je podjelom bodova (0:0).

Sarajevo je pod pritiskom u svakom meču i nema pravo na kiks ako želi ponovo biti prvak. Bordo tim je kao veliki favorit dočekao Slobodu, ali stvari nisu izgledale dobro po tim Vinka Marinovića. Rasterećena Sloboda stvorila je ogromne probleme Sarajlijama i na kraju odnijela bod, te umanjila domaćinu šanse za titulu.

U prvih 45 minuta Sloboda je naročito parirala Sarajevu. Istina, gosti iz Tuzle bili su potpuno bezopasni, no čvrstom i organizovanom igrom, prije svega u odbrani, nisu dozvolili Sarajevu da se razigra.

Početak meča bio je očajan, bez ikakvih uzbuđenja. U prvih pola sata možemo izdvojiti slabu reakciju golmana Sarajeva Kovačevića i tromost Kurtalića, koji nije znao da iskoristi poklon domaćeg čuvara mreže.

U 38. minuti Mustedanagić je izveo prekid sa oko 25 metara, ali je užasno šutirao. Tek u završnici prvog poluvremena malo uzbuđenja i to pred golom Tuzlaka. Mustedanagićev udarac je blokiran, zatim je isti igrač izborio korner, nakon kojeg je Dupovac šutirao glavom malo pored gola i to je bila najbolja prilika u prvih 45 minuta.

Na otvaranju drugog dijela Pejović mijenja Adukora, a Husejinović na drugoj strani Osmića. U 53.minuti Miličević je imao dobru šansu glavom, no puca pored gola. Kako je vrijeme prolazilo, domaćin je bio sve konkretniji, ofanzivniji i opasniji, ali Sloboda je na terenu djelovala smireno i sigurno.

Oglasi

Marinović je ubrzo u igru uveo i Handžića, napadi domaćeg tima nisu prestajali, ali nije bilo konkretnosti, realizacija je izostala. Umalo da Sloboda dođe do gola u 67. minuti. Husejinović bježi odbrani domaćeg tima, šutira s vrha kaznenog prostora, ali Kovačević brani i to je bio ujedno prvi udarac u okvir gola na meču. Ubrzo nakon toga je Handžić probao, Golubović odbranio.

Golubović se pretvorio u pravog junaka, jer je u 72. minuti zaustavio i udarac Pejovića. Pejović je potom šutirao pored gola. Lopta jednostavno nije htjela u gol, ma koliko to željeli svi u redovima Sarajeva. Mogla je Sloboda lako iz kontre da kazni sve promašaje Sarajeva. Rezervista Mišković bio je blizu da to učini u 83. minuti, ali je šutirao malo pored gola Kovačevića.

Ilić je dobro šutirao, pravo u ruke Kovačevića, da bi na suprotnoj strani Hebibović promašio zicer. Ostao je sam nakon što je Golubović odbranio udarac Sušića, ali rezervista Sarajeva nije uspio da odbijanac spremi u mrežu. Do kraja još jednu šansu ne koristi Hebibović, pa je ostalo 0:0. Ni čak 15 izvedenih kornera domaćoj ekipi danas nije bilo dovoljno da ostvari trijumf.

Sarajevo je i pored remija ponovo lider na tabeli, ali s bodom više od Borca, koji ima utakmicu manje u odnosu na tim s Koševa. Bordo ekipa će u 31. kolu gostovati ekipi Mladosti u još jednom meču u kojem je sve osim pobjede ravno katastrofi.

Ovo je tek trinasti bod Sarajeva u proljetnom dijelu, dok su tokom jeseni osvojili 45. U igri je jos mogućih 9 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom i ujedno posljednjem današnjem meču 30. kola u Banjaluci se sastaju Borac i Zrinjski od 20 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MUFCDOGROBA
MA STA JE OVA IGRA JA VAS DA PITAM? NEMATE VI PRAVO DA SE ZALITE NA SUDIJE VI UPRAVA MI NAVIJACI MOZEMO. SA OVOM IGROM NE ZASLUZUJETE NISTA A NE SAMPIONI DA BUDETE.
46 0
Rajvosa2019
Kada nece u gol onda nece - bice gusto za titulu do kraja
10 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi