Fotografija koja tjera suzu radosnicu na oči!

Kakva igra, kakva pobjeda

Fotografija koja tjera suzu radosnicu na oči!

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina nema velikih uspjeha na međunarnoj sceni te svaka pobjeda na kontinentalnim prvenstvima može poprimiti epitet historijskog.

Historijska pobjeda je upisana danas. U prvom kolu Evropskog prvenstva za žene koje se ove godine održava u Španiji i Francuskoj.

Bosna i Hercegovina je za protivnicu imala Belgiju, snažan tim i jedan od favorita za medalju. Ali na parketu dvorane u Strasbourgu nije izgledalo tako.

Izabranice Gorana Loje su ostavile srce na parketu, pokazle zube protivnicima i dokazale da znaju igrati, istina bile su pojačane i za sjajnu Jonquel Jones, istinskog lidera ove ekipe.

Konačan rezultat je na kraju bio i ubjedljiv. Završeno je 70:55 što daje nadu našem timu da može proći dalje u izuzetno teškoj grupi sa Slovenijom i Turskom.

Poslije utakmice uslijedilo je veliko slavlje našeg tabora, kod nekih košarkašica je bilo i suza radosnica. Tako je sigurno bilo i kod navijača bh. reprezentacije.

Zajednička fotografija sa širokim osmijehom na licima naših košarkašica zaista budi emocije i šalje poruku da nije zabranjeno sanjati.

Vremena za predah neće biti previše. Treba ostati čvrsto na zemlji i pripremiti se za ono što slijedi. To je utakmica protiv Turske u petak od 12 sati. 

Top Komentari

Baboisback
Cestirke za nase hrabre cure
1 0
user1583752673
Sto u 12!? Koji glup termin!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi