Dobra poznata lica sa premijerligaških terena se odlučila za Afriku!

Iznenađujući transfer

Dobra poznata lica sa premijerligaških terena se odlučila za Afriku!

Admin Čaušević

Mjesec juni obično znači traženje novih klubova, izuzetak nisu ni dobro poznata lica s premijerligaških terena. 

Krupa je prošle sezone uspjela izboriti opstanak, ali je zbog teške finanasijske situacije odlučila da odustane od takmičenja pa su mnogi igrači primorani da pronađu novu sredinu.

To su već uradili Vasilije Kolak i Igor Makitan. Pouzdani golman i štoper će karijeru nastaviti u Južnoafričkoj republici, tačnije u ekipi TS Galaxy FC.

Kolak je bio vrlo dobar među stativama prošle sezone, imao je niz poziva od ostalih klubova iz Premijer lige, ali se na kraju odlučio za potpuno novo iskustvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Makitan je bio standaradan u posljednjoj liniji Krupe, nastupio je na 25 mečeva, a uspio je postići i jedan gol te je bio stub odbrane.

Inače, TS Galaxy FC igra u najjačem rangu južnoafričkog fudbala i dolazi iz Cape Towna. Prošlu sezonu ovaj tim je završio na devetom mjestu.

Top Komentari

Husrefbeg22
Kriminal je veliki problem u Juznoj Africi. Tamo se za 100 dolara ubijaju stranci. Ne bih nijednom fudbaleru iz BiH preporucivao da tamo zaraduju hljeb.
5 2
JuventinoBK
Aman, đe ovi odoše
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi