Svi su očekivali da će Sergio Ramos večeras debitovati za PSG, a onda novi šok

Ponovo se povrijedio

Svi su očekivali da će Sergio Ramos večeras debitovati za PSG, a onda novi šok

Endin Čaušević

Sergio Ramos je početkom ovog mjeseca napustio Real Madrid i odlučio je karijeru nastaviti u dresu PSG-a.

Ramos je s Parižanima potpisao ugovor na dvije godine i očekuje se da bude veliko pojačanje u odbrani francuskog kluba.

Mnogi su bili iznenađeni što je nakon čak 16 godina napustio kraljevski klub jer se očekivalo da će tu završiti karijeru, ali je Ramos odlučio spakovati kofere nakon što se nije dogovorio s Florentinom Perezom oko novog ugovora.

Iskusni defanzivac imao je nekoliko zanimljivih ponuda, ali izabrao je PSG jer je jedino klub s Parka Prinčeva uspio da ispuni uslove koje je tražio Ramos.

Ovaj 35-godišnjak već se priključio pripremama PSG-a i očekivalo se da će već debitovati za svoj novi klub, ali kako stvari stoje to se još uvijek neće desiti.

Ramos je propustio već tri pripremne utakmice jer je Pochettino odlučio da neće ništa rizikovati zbog njegovih problema s koljenom. No, bili su sigurni da će on igrati večeras protiv Seville, ali od toga nema ništa.

PSG je danas potvrdio da Ramos neće biti ni večeras u konkurenciji za meč protiv svog bivšeg kluba jer ima problema s povredom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ramos je zadobio lakšu povredu na treningu i Pochettino ne može računati na njega večeras protiv Seville i sigurno je da su to loše vijesti jer će tako iskusni defanzivac propustiti veći dio pripremnih utakmica.

Očekuje se da se Ramos treninzima vrati naredne sedmice, ali u klubu su zabrinuti jer je jasno da on nije u baš najboljoj fizičkoj formi kako su očekivali.

Top Komentari

Mele
Covjek ne izlazi iz teretane, misice nabacio, ali godine i istrosenost cine svoje. Kao da ga je selektor bez razloga izostavio sa prvenstva Evrope.
5 0
tuanzebe
Čuj povrijedio,pa niko nije od jučer,naravno da neće protiv Reala debitirati za PSG
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi