Portorikanka izdominirala na 100 metara s preponama!

Zasluženo zlato

Portorikanka izdominirala na 100 metara s preponama!

Admin Čaušević

Rano jutros održano je trka na 100 metara s preponama, a pobjedu je odnijela Jasmine Camacho-Quinn.

Atletičarka iz Portorika je u polufinalu stigla do olimpijskog rekorda s vremenom 12.26, a odličnu formu je potvrdila i u finalu.

U ponedjeljak ujutro Camacho-Quinn nije bila toliko brza, ali i 12.37 je bilo neuhvatljivo za konkurenciju pa je bez problema stigla do zlata

Aktualna svjetska doprvakinja Amerikanka Kendra Harrison (28) osvojila je srebro sa 12.52, a broncu Jamajčanka Megan Tapper (27) sa 12.55.

[twitter]https://twitter.com/deviIette/status/1422028974222417923[/twitter]

Inače, za Camacho-Quinn su ovo druge Olimpijske igre i prva medelja pošto je u Riju 2016. godine diskvalifikovana nakon obaranja prepone.

Top Komentari

RZ88
Jeste ludi od toliko slika ova ko da pornjavu snima hahah.
4 0
Rigel
Joj slike... Ko da joj ga je neko složio s leđa hahahahahaa... Kakav si ti kvarnjak Čauševiću
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi