Nagelsmann donio promjene: Nova formacija Bayerna i nova pozicija za Lewandowskog

Kako će Bavarci izgledati naredne sezone?

Nagelsmann donio promjene: Nova formacija Bayerna i nova pozicija za Lewandowskog

Edmir Škorić

Bayern će pod vodstvom novog trenera Juliana Nagelsmanna igrati sa novom formacijom.

Nagelsmann je ovo ljeto stigao u Minhen i naslijedio je Hansija Flicka. Perspektivni njemački trener imao je uspjeha s Hoffenheimom i Leipzigom, pa je dobio životnu priliku da vodi velikana iz Minhena.

Pripremne utakmice mu ne idu baš najbolje, budući da Bayern u njih četiri nije ostvario pobjedu, ali pravi Bayern tek treba da gledamo od naredne sedmice kada kreće nova sezona Bundeslige.

Njemački novinari pišu da Nagelsmann sprema velike promjene u Bayernu, te da radi neke iznenađujuće taktičke promjene. Igrat će u formaciji 4-3-3, a za razliku od svog prethodnika Flicka, nema dva središnja zadnja vezna igrača koji stoje jedan pored drugog već samo jednog centralnog igrača.

Krila će također dodatno biti gurnuta naprijed i čak možda i bliže će biti protivničkom golu nego što će biti sam napadač, dok bi Lewandowski kao centralni napadač mogao da igra u ulozi "lažne devetke".

Lewandowski će imati više slobode u igri, više će se kretati po terenu i češće ići po lopte, a tako će stvarati više prostora za igrače na krilnim pozicijama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern gostuje Borussiji Moenchengladbach, a prvih 11 moglo bi izgledati ovako:



Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea_for_life
Ma otkad oni kanta postadose
2 4
rime_
Platili trenera 25mil
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi