Iz Saveza saopštili navijačima uz koje potvrde mogu ući na tribine, zabranjeni navijački rekviziti

Za meč protiv Kazahstana

Iz Saveza saopštili navijačima uz koje potvrde mogu ući na tribine, zabranjeni navijački rekviziti

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak igra na Bilinom polju protiv Kazahstana meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su u srijedu oduševili sve remijem u gostima protiv Francuske (1:1), dok su sinoć u Zenici pobijedili ekipu Kuvajta sa 1:0 u prijateljskoj utakmici.

Navijači su se konačno vratili na tribine na meču reprezntacije, ali selektor Ivaylo Petev je jasno poručio da očekuje dosta veći broj bh. navijača na meču protiv Kazahstana.

Našoj selekciji je itekako potrebna pobjeda kako bi ostali u borbi za Svjetsko prvenstvo.

Također, iz Nogometnog saveza naše zemlje danas su obavijestili fanove koje epidemiološke mjere su na snazi i šta trebaju da ispune kako bi mogli ući na stadion.

Utakmica se igra od 20:45 sati, a kapije na stadionu Bilino polje će biti otvorene tri sata ranije. Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine apeluje na sve koji će biti na utakmici da se pridržavaju mjera koje je propisao Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.

Na tribinama može biti maksimalno 6.000 gledatelja, a navijači uz kupljenu ulaznicu moraju da imaju još negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o prebolovanom koronavirusu ne stariji od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Također, gledatelji moraju da poštuju i epidemiološke mjere kada uđu na stadion, a to se odnosi na nošenje maski i držanje razmaka, a COVID redari će biti zaduženi da to prate.

Svi prisutni navijači moraju da nose maske, a zanimljivo je da neće biti dozvoljeno unositi navijačke rekvizite.

Top Komentari

Zgembic
Zabrana unosenja rekvizita je zabrana unosenja zastava sa ljiljanima. Molim vas vi koji idete na utakmicu svi redom samo ljiljane nosite, nemogu sve oduzet. Sjeme im ****m chetnickho
15 0
adolf.hitler
DaBogda pomrli svi Vico od gladi, da vas truhle mama ukopa majku vam vasu chetnichku ****a jedna usrana ! Ne da gospoda ljiljane, ne das zastavu BiH u sred Bosne. Djecu ti naguzim !
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi