Musemić: Neočekivan poraz od Širokog? Pa i za Manchester United je puno kad ti fali toliko igrača

Trener Tuzla Cityja pred meč s Veležom

Musemić: Neočekivan poraz od Širokog? Pa i za Manchester United je puno kad ti fali toliko igrača

Endin Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja igraju sutra na svom terenu protiv Veleža meč 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City je u prošlom kolu doživio prvi poraz ove sezone protiv Širokog Brijega (2:1), dok je Velež poražen od Borca na svom terenu.

Sigurno je da nas u Tuzli sutra očekuje izuzetno zanimljiva utakmica koja počinje u 17 sati.

Danas je tuzlanski klub održao i press konferenciju, a novinarima se obratio trener Tuzla Cityja Husref Musemić.

"Ovo je prvi put ove sezone da igramo s nekim nakon poraza. Vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti za ova dva dana da se oporavimo od ovog poraza. Za nas nova situacija. Igramo s ekipom koja je kvalitetna i koja je pokazala svoj kvalitet u evropskim utakmicama. Imaju određene kadrovske probleme, ali to ne mora ništa da znači. Koliko ćemo mi uspjeti da se oporavimo vidjet ćemo. Kada je igrački kadar u pitanju situacija je bolja nego protiv Širokog jer se vraćaju neki igrači. Uradit ćemo sve da se što bolje pripremimo i ako je moguće pobijedimo utakmicu", rekao je Musemić.

Osvrnuo se i na igrače koji se vraćaju u sastav za sutrašnji meč.

Oglasi

"Nemamo Mešinovića jer ima tri kartona. Vjerovatno se vraćaju Doffo i Nukić. Koliko ćemo ih i kako koristiti vidjet ćemo. Nemamo puno vremena, ali situacija je bolja. Vraćaju se nakon kartona Džafić i Šukilović i situacija je sigurno bolja".

Na press konferenciji bio je i fudbaler ovog tima Huso Karjašević.

"Znamo svi da nas očekuje jedna teška utakmica. Dolazi nam kvalitetna ekipa, ali sam siguran da i oni kao i svaka ekipa imaju svoje nedostatke koje ćemo pokušati da iskoristimo", rekao je Karjašević na početku i osvrnuo se na meč protiv Širokog.

"Ta utakmica je iza nas i okrećemo se novom meču. To trebamo što prije da zaboravimo i okrenuti se ekipi Veleža i da ispravimo što prije to što se desilo u prethodnom meču".

Musemić se dotakao poraza u Širokom i poručio da je glavni problem bio što im je falilo nekoliko prvotimaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pa, ne znam koliko su oni poljuljani i sigurno je da nije prijatna atmosfera. Imaju i oni kadrovskih problema, igrače kartonirane i sve su to problemi sa kojima se svi susrećemo. I nama je protiv Širokog falilo 4-5 igrača i to je za Manchester United puno. Ne pravdam se nikome, ali imaju objektivni razlozi za to. Ne treba praviti neku paniku od tog poraza od Širokog. Nemamo vremena da ni da tugujemo ni radujemo se jer nas već sad čeka nova utakmica", rekao je Musemić i nastavio.

"Evidentno je da nije bilo dobro na utakmici u Širokom, ali ne treba izmišljati toplu vodu, ali takvo je podneblje gdje ljudi odmah pametuju i svi su pametni čim jednu utakmicu izgubiš. Porazi su sastavni dio, igrali smo bez 4-5 igrača, to nije opravdanje, ali može da bude jedan od razloga. Ali, to je fudbal. Mi nemamo vremena da pametujemo i držimo govor sada jer već sutra igramo novi meč".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Manchester United gubi od Young Boysa kada su im svi igraci dostupni,tako da ne moras da se pravdas i poredis se sa njima.
3 3
rime_
United vise nikakva mjera nije. Bio uspjesan klub prije 10 godina.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi