Shaqiri u jakni UČK davao izjavu, u Srbiji bijesni

Švicarski reprezentativac opet u centru pažnje

Shaqiri u jakni UČK davao izjavu, u Srbiji bijesni

Edmir Škorić

Švicarka je sinoć pobijedila Sjevernu Irsku s 2:0, a nakon utakmice Xherdan Shaqiri davao je izjavu za medije.

Ništa tu ne bi bilo neobično da u jednom trenutku njegovog izlaganja medijima nije prišao nepoznati čovjek, koji je na njega doslovno navukao jaknu na kojoj je bio logo UČK, a nakon toga se nasmijao i ubrzo otišao.

UČK je bila paravojna albanska organizacija koja se borila za neovisnost Kosova od Srbije, a koja se kasnije raspala.

Ova organizacija je osnovana 1994. godine, a prvi put u javnost je izašla 1996. godine. Cilj joj je bio neovisno Kosovo a koristila se različitim sredstvima oružane borbe protiv srpske policije i vojske. Osnivač i vođa sve do smrti 1998. godine bio je Adem Jashari, a poslije njega do raspuštanja 1999. Hashim Tači.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Shaqiri igra za reprezentaciju Švicarske, ali je porijeklom s Kosova, a njegov potez je kao i obično naišao na velike osude u Srbiji.

Top Komentari

Lewa_9
haha legendarno, ko im јebe smrdljivu mater genocidnu
21 4
snupi
Ja naslova. Covjek nije rijeci progovirio dok je jakna bila na njemu. Reagovao je normalno i sta je tu problem bar sto se tice ove situacije.
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi