Chelseajeve poliglote: Kovačić govori pet jezika, "rekorder" je nedodirljiv

Sporazumjeva se na čak osam različitih jezika

Chelseajeve poliglote: Kovačić govori pet jezika, "rekorder" je nedodirljiv

Admin Čaušević

Chelsea je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, a u novu takmičarsku godinu je ušao s porazom i pobjedom. 

U trećem kolu fudbaleri Chelseaja će biti domaćini Malmeu i tražit će osvajanje punog plijena pred svojim navijačima kako bi se približili nokaut fazi.

Prije utakmice UEFA je medijskim partnerima poslala listu jezika koje pričaju igrači timova kako bi mediji znali koji jezik koristiti za razgovor.

Na osnovu liste jezika koje koriste igrači Chelseaja moglo bi se reći u svlačionici Plavaca postoji nekoliko poliglota.

Mateo Kovačić osim hrvatskog jezika još koristi španski, njemački, italijanski i engleski, ali je daleko od rekordera.

Na vrhu je nedodirljivi Romelu Lukaku koji prema podacima UEFA-e priča čak osam jezika i to: francuski, njemački, engleski, španski, portugalski, nizozemski, flamanski i italijanski.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podatak da robusni napadač govori čak osam jezika zaista djeluje impresivno i odličan je pokazatelj o koliko inteligentnoj osobi se radi.

Inače, četvorica igrača Chelseaja govore po tri jezika. U pitanju su Marcos Alonso, Cesar Azpilicueta, Thiago Silva i Jorginho. Devetorica sa liste koriste samo jedan jezik uključujući Kaija Havertza koji se za sada služi samo njemačkim.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arijan10
Gledaj bahatih engleza, nitko ne govori nijedan drugi jezik osim engleskog. Svaka cast za Kovu!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi