Priznao da je gay i zaplakao, prvi mu podršku pružio Zlatan Ibrahimović

Australski fudbaler

Priznao da je gay i zaplakao, prvi mu podršku pružio Zlatan Ibrahimović

H. Zilić

Australski fudbaler Josh Cavallo priznao je kroz suze da je homosekusalac i da ga je to mučilo duže vrijeme.

Pomenuti fudbaler je živio dvostruki život, ali odlučio je da se više ne skriva i putem drutšvenih mreža je objavio kako će govoriti o svojim ličnim problemima.

Cavallo je skoro šest godina skrivao da je gay i priznao je da je to bio najteži period njegovog života.

"Jednostavno skupljalo se u meni, nisam znao kako to reći, kakve će reakcije biti. Moram priznati da je to bio užasan period za mene, ali sada kada sam sve priznao nekako se osjećam lakše, nije bilo puno osuda", rekao je Cavallo.

Fudbaler Adelaidea dobio je podršku i od vodećih svjetskih zvijezda u fudbalu, a prve riječi podrške dao je Zlatan Ibrahimović, zatim Antoinea Griezmann i mnogi drugi.

I prije su se dešavale slične situacije u svijetu fudbala. Prvi je svoju priču iznio javno Englez Justin Fashanu tokom 90-ih, ali je on počinio samoubojstvo 1998. nakon što je okončao aktivnu karijeru. Andy Brennan je 2019. godine otkrio da je homoseksualac i tako postao prvi aktivni fudbaler po tom pitanju, a Thomas Hitzlsperger, bivši reprezentativac Njemačjke, postao je prvi fudbaler u historiji koji je javno priznao da je homoseksualac.

Top Komentari

SarajevoFC
I Ćiro je *****, pa ne plače.
4 1
Husrefbeg22
mahnite se pisanja o peskirima.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi