Zrinjski dominantno do pobjede na Tušnju i titule jesenjeg prvaka

Odlična igra Plemića i pobjeda protiv Tuzla Cityja

Zrinjski dominantno do pobjede na Tušnju i titule jesenjeg prvaka

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Zrinjski je u derbi meču 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju savladao Tuzla City sa 2:0 i osigurao je naslov jesenjeg prvaka dva kola prije kraja prvog dijela sezone.

Nakon uvodnih 15-ak minuta u kojim nismo vidjeli ništa, gosti su ti koji stvaraju prvu šansu na isteku 15. minute. Ćorluka dobro pronalazi Zlomislića, a ovaj iz odlične pozicije šutira preko gola.

Šest minuta kasnije Plemići stižu do gola. Pogriješio je Brajlović, Morris spašava na gol-crti nakon udarca Malekinušića, no lopta dolazi do Nemanje Bilbije koji zabija za 1:0 i dolazi do 14. pogotka u sezoni.

Imala je i Tuzla opasne napade. Dolazili su u šanse domaći, ali nije bilo prave završnice.

Tičinović je pet minuta nakon vodećeg gola mogao povećati prednost. Šutirao je, ali lopta pogađa prečku.

Do kraja prvog dijela Tuzla je nešto konkretnija. Međutim, nisu imali pravu šansu i na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 1:0.

Oglasi

Samo što je počelo drugo poluvrijeme gosti stvaraju novu veliku šansu. Sabljić sjajno šutira, ali Brajlović fenomenalno brani.

Pet minuta kasnije Tičinović je u velikoj šansi. Sam je ispred golmana domaćeg tima, ali šutira pored gola.

Defanzivno su gosti veoma dobro stajali i nisu dopuštali previše prostora igračima Tuzla Cityja, a oni su sa druge strane stvarali šanse.

Brajlović 'vadi' Tuzlu u 65. minuti nakon udarca Kamenara, da bi nakon kornera Savić promašio gol sa nekoliko metara.

Ipak, u 69. minuti ni Brajlović nije više mogao braniti. Tičinović kratko dodaje do Kamenara, ovaj šutira, a lopta odskače ispred Brajlovića i završava u mreži za prednost gostiju od 2:0.

Oglasi

Do kraja meča Plemići bez većih problema čuvaju prednost i dolaze do pobjede, pa su dva kola prije kraja prvog dijela sezone osigurali titulu jesenjeg prvaka.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Tuzla City - Zrinjski 0:2

FK Tuzla City: Brajlović, Šukilović, Nukić, Krpić, Karjašević, M.Mehanović, Džafić, Mišić, Mehidić, Doffo, Morris.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Zlomislić, Sabljić, Malekinušić, Savić, Memija, Magdić, Tičinović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

seibeg
Čuj dominantno, jest jedva uz pomoć sudije. Prvi gol odbjanac čista sreća, drugi gol lopta pogađa kvrgu na terenu ispred golmana i vara ga. Tuzla City dominirala kroz posjed lopte i terensku inicijativu., imaju najbolje igrače i najboljeg trenera tako da se Tuzla City itekako pita za prvaka države. Sretno Tuzla City ako bude regularno prvenstvo nema sumnje da ste glavni kandidati za titulu.
4 12
Zlofish
Jedan je jedini u snu i na javi
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi