Nova zvijezda je rođena: Vlahoviću je večeras aplaudirao i sam Ibrahimović!

Fiorentina - Milan 4:3

Nova zvijezda je rođena: Vlahoviću je večeras aplaudirao i sam Ibrahimović!

E. Škorić

U sjajnoj utakmici večeras je Fiorentina pobijedila Milan s 4:2 u meču 13. kola Serije A, a zvijezda večeri bio je srbijanski napadač Dušan Vlahović.

Obje ekipe bile su oslabljene, naročito u defanzivi, sa rezervnim golmanima, što je možda najveći uzrok ovako efikasnog meča, u kojem je viđeno šest pogodaka.

Milan je u Firencu došao s nadom da će nastaviti niz bez poraza u aktuelnoj sezoni, da će ostati netaknut u Seriji A, ali naišao je na do sada najteži mogući izazov.

Već u 15. minuti Viole su povele nakon velike greške Milanovog golmana Tatarusanua, koji je ispustio loptu ravno na nogu Duncana, a koji pogađa za 1:0. U završnici prvog dijela Vlahović dodaje loptu do Saponare, koji postiže eurogol sa "zvukom sirene".

Fiorentina je tako na poluvremenu vodila 2:0 iako se stiče dojam da je Milan bio i bolji i opasniji, a uostalom imao i veći broj šansi.

Oglasi

Kada je Vlahović pobjegao odbrani Milana, Kjaeru i Gabbiji, te pogodio za 3:0 u 60. minuti, izgledalo je da je sve gotovo, no Milan se nije predavao.

Samo dvije minute nakon toga Ibrahimović pogađa za 3:1, a u 67. minuti na asistenciju Thea Hernandeza 40-godišnjak u potpunosti vraća Rossonere u meč. Ipak, nisu uspjeli do kraja da izjednače i da izbjegnu prvi poraz u sezoni.

[twitter]https://twitter.com/YouthFootball90/status/1462173566829477896[/twitter]

Sve je zapečatio Vlahović novim golom u 85. minuti i to nakon velike greške defanzivca gostiju Hernandeza, koji se bespotrebno poigravao na 20-ak metara od svog gola. Zanimljivo da je u zadnjim sekundama autogolom Venutija Milan stigao do 4:3, ali nije više bilo vremena da se izvuče makar bod.

Vlahoviću je to bio 10. pogodak u Seriji A, na maestralnoj partiji u jednom trenutku mu je aplaudirao i sam Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan i Napoli imaju po 32 boda i na vrhu su tabele, s tim da Napoli sada ima utakmicu manje, pošto ga sutra očekuje teško gostovanje Interu na Giuseppe Meazzi. Fiorentina je sa ova tri boda došla na šesto mjesto sa 21 bodom i samo je četiri boda udaljena od mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

U narednom kolu Milan dočekuje Sassuolo, dok će Fiorentina u goste Empoliju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Ibrahimović je poslije gola Vlahovića aplaudirao jer je bodrio svoje igrače , cuj aplaudirao Vlahovicu ej jbg :D odlična utakmica u svakom slučaju
23 1
Shik
Obrisi suze mala mojaaaa??? Zlatan aploudirao?. Uci sine uci.Ako ti Zlaja daje 2 gola u 40g.Pa kolko bi ih dao ili je vec dao u tvojim godinama.??
14 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti